Tere: piimatootjate raha seisab kauba all kinni

Nõudluse langus maailmaturul on täna
jõudnud sinnani, kus lattu koguneva kauba realiseerimine on keeruline,
põhjendas Tere juhatuse esimees Ülo Kivine mitme miljoni kroonist võlga
piimatootjaile.

"Tere ASil on lepinguline koostöö üle 100 eesti piimatootjaga, kelle piimakogus moodustab üle 30% Eestis toodetavast piimast. Nii nagu riigis tervikuna, on ka jagunemine meie ettevõttes, kus ca 40% varutavast piimast läheb valdavalt eksporttoodete - pulber ja või - alla," sõnas Kivine.

"Eelmise aasta teises pooles alanud nõudluse langus maailmaturul on täna jõudnud sinnani, kus kaup koguneb lattu ja selle realiseerimine on keeruline. Kindlasti on võimendanud olukorda ka igaaastane jõulueelne ja -pealne eksportturu vaikus," lisas ta.

"Oleme andnud situatsioonist ülevaate ka meie koostööpartneritele-piimatootjatele ja nad on meid mõistnud, sest mis on teine võimalus, kas loobuda ca 40% piima kokkuostust?" küsis Kivine.

"Tere AS maksab tootjatele ühes kuus üle 60 miljoni krooni piimaraha, millest üks osa on pulbri ja või all laos seismas. Siit ka lühiaegne võlgnevus. Ootame koos tootjatega turgude avanemist, aga mis tasemel see olema saab ja milline saab olema uue perioodi piima hind, näitab lähikuu," märkis ettevõtte juht.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara