Autor: Tööstusuudised.ee • 8. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Otsitakse Eesti parimat freesijat

Eesti parimat freesijat valitakse esmakordselt.
Foto: Venten
Eesti Masinatööstuse Liit ja Venten on välja kuulutanud konkursi, kus selgub Eesti parim freesija.

Eesti Masinatööstuse Liit ja Venten ning teised koostööpartnerid on välja kuulutanud konkursi, mille eesmärk on leida üles Eesti parim freesija.

Võistluse peakorraldaja ja Venten OÜ esindaja Margo Adamsoni sõnul on masina- ja metallitööstus on läbi aegade olnud üheks tugevaimaks ekspordiveduriks. „Edu taga seisavad need Eesti inimesed, kelle oskused ja teadmised on väga palju väärt globaalsel turul,“ ütles Adamson. „Soovime võistlusega tähelepanu pöörata just nendele inimestele, tänu kelle nutikusele ja osavusele oleme võimelised tootma masina- ja metallitööstuses kvaliteetselt ja õigeks ajaks.“

Eesti Masinatööstuse Liidu tegevjuhi Triin Ploompuu hinnangul panustavad ettevõtjad üha rohkem oma valdkonna arendamisse, sest nähakse sektori pikaajalist perspektiivi ja kasu koostööst. “Tänastes tööturu tingimustes on väga vajalik tõsta esile tänaseid ja tuleviku professionaale, kes on oma karjääri valiku teinud metallitöö kasuks,” lisas Ploompuu.

Kuidas osaleda?

Võistlus toimub kahes kategoorias, osaleda saavad nii töömaailma esindajad kui ka alles kutsekoolide õppurid. Võistlusel osalemiseks tuleb alla laadida joonis, programmeerida ja valmistada see aja peale ning sisestada oma kontrollaeg.

Võistlustöid on võimalik esitada kuni 30. aprillini eraldi veebikeskkonnas, kus näha ka osalejate online-edetabel. Ettevõtetes töötavaid freesimise eksperte ja õpilasi hinnatakse eraldi.

Võistlus lõppeb 30. aprill, kus selguvad parimad freesijad. Pärast edetabeli selgumist sõidavad korraldajad parimate juurest läbi ja toimub detaili valmistamise kontrollsooritus. Eesti parimad freesijad selguvad maikuus.

Eesti parim freesija konkursi võitja saab auhinnaks 7 päeva kestva kõik-hinnas Vahemere kruiisi Royal Carribbean laeval, kus kokteile segavad robotid. Õpilaste võistluse võitja auhinnaks on reis Euroopa suurimale metallitöötlusenäitusele Hannoveris Saksamaal 16.-21. septembril 2019.

Registreeri end võistlusele SIIN.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077