Autor: Anu Jõgi • 18. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lõhmuse fondi suuromanduses Fenestra noolib Soome aknatootjat

Fenestra suuruselt teine aktsionär, ettevõtte juhatuse esimees Lauri Laast tehases Tallinna külje all Peetris.
Foto: Eiko Kink
Eestlaste aknatootja Fenestra on ostmas enne aastavahetust Soomes pankrotti läinud aknatootjat Domus, kirjutab Kauppalehti.

Ettevõtja Rain Lõhmuse osalusega investeerimisfond Livonia Partners sõlmis eelmise aasta lõpus lepingu, et osta aknatootja Fenestra aktsiatest 60%. Eesmärk oli toetada Fenestra kiiret kasvu eksporditurgudel, teatas siis fond.

Nüüd annab Kauppalehti teada, et Fenestra sihikul on Soome pankrotistunud aknatootja Domus, kelle aastakäive on jäänud 40–50 miljoni euro juurde. Ettevõte toodab aknaid ja köögimööblit. Kolmandik Domuse akendest müüakse Rootsis.

Tehingu alla võivad kuuluda mõlemad tegevusalad, kirjutab Kauppalehti. Domus valmistab Loimaa tehases uksi ja aknaid, seal töötas 120 inimest. Kouvola köögimööblitehases oli tööl 70 inimest. Mõlemad tehased lõpetasid töö seoses pankrotiga.

Soomes annab ehitusbuum praegu aknatootjatele tublisti tööd, see on toonud aknatootmisesse ka tugeva hinnasõja, kirjutas leht.

Fenestra müüb oma tooteid Eestis, Soomes ning Rootsis ja vähemal määral ka Ahvenamaal, Ukrainas ning Venemaal. 2017. aastal sai ettevõte 14 miljoni eurose käibe juures 330 000 eurot kasumit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077