Autor: Tööstusuudised.ee • 18. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Farmi ja Tere tooted valiti Euroopa suurima toidumessi SIAL innovatsioonistendi

Katre Kõvask
Foto: Andras Kralla
Tere ja Farmi tooted valiti oktoobrikuus Pariisis toimuva Euroopa suurima toidumessi SIAL 2018 innovaatiliste toodete stendi, milles seast valitakse oktoobrikuus välja innovatsiooniauhindade kuld, hõbe ja pronks.

Lõppvoorus osalevad Tere Yofir ja keefirimarinaadid ning Farmi Skyr AB maitsestatud joogid ja Farmi keefiridessert, teatas ettevõte. 

“SIAL on maailma suurim innovatsioonile keskendunud toidumess ning ühtlasi ka Euroopa suurim toidumess. Euroopa suurima toidumessi innovatsioonistendi jõudmine on Tere ja Farmi piimatööstustele väga suur kordaminek ning ühtlasi kinnitus, et näeme ja tabame trende ning suudame toota maailmatasemel piimatooteid,” rääkis Tere ja Farmi piimatööstuste juhatuse esimees Katre Kõvask. “Tung innovatsioonstendi on üle Euroopa meeletu ja uudistooteid, mida Euroopas kogu toidusektoris aasta jooksul turule tuuakse, ja mis kõik sellesse stendi pürgivad, on mitmetes tuhandetes. Seda suurem on meie rõõm rahvusvahelistest ekspertidest koosneva žürii valiku üle.”„Farmi Skyri-sari, keefiridesserdid, Tere Yofirid ning keefirimarinaadid on alates turuletulekust olnud väga populaarsed ka Eestis. Eesti tarbija julgeb katsetada uusi tooteid ja see on ka põhjus, mis Eesti piimatoodete lett on kõrgekvaliteediliste piimatoodete all lausa lookas. Kui vaadata Lääne-Euroopat, siis oleme oma sortimendi laiuse ja sügavuse osas neist ikka kaugel ees ja tarbija saab selle üle vaid rõõmustada,“ lisas Katre Kõvask.SIAL 2018 toimub Pariis 22.-24. oktoobrini ning on maailma suurim toiduinnovatsiooni mess. Eelvaliku lõppvoorus osalevatest toodetest tegi iseseisvatest ekspertidest koosnev žürii.Tere AS ja Farmi Piimatööstuse AS on Eesti juhtiv piimatööstuste grupp, mille ühine turuosa värskete piimatoodete turul on ligikaudu 42% ja mis varub päevas kuni 475 tonni piima. Nii Tere kui ka Farmi kaubamärgid on tuntud ja armastatud, pakkudes tootevalikut, mis küündib 400 erineva tooteni. Lisaks Eestile eksporditakse toodangut rohkem kui 20-sse riiki, sealjuures kuuluvad ekspordivalikusse nii värsked linnapiimatooted kui ka lõssipulber ning või. Ettevõtete gruppi kuuluvates tootmisüksustes ja keskkontoris töötab kokku 565 inimest. Tere ja Farmi 2017.a. konsolideeritud käive oli 106 miljonit eurot, millest eksport moodustas 16%.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077