Autor: Finantsuudised.ee • 29. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stora Enso finantskeskus tuleb Tallinna

Stora Enso Eesti ASi Imavere saeveski territoorium.
Foto: Väinu Rozental
Stora Enso kontsern hakkab Tallinna finantsteenuste keskust kiiresti kasvatama ja edaspidi koondub just siia suurem osa kontserni jagatud finantsteenustega seotud rollidest, kirjutab Finantsuudised.

Stora Enso Tallinna finantsteenuste keskuse juhi Martin Leigeri sõnul ei ole tegemist lihtsalt olemasoleva töö Eestisse ületoomisega, vaid võetakse kasutusele uus teenusmudel, uued tehnoloogiad ja töömeetodid, rääkis ta Äripäeva teemaveebis Finantsuudised.ee.

Praeguse mudeli võttis Stora Enso Grupp kasutusele üheksa aastat tagasi: loodi keskne finantsteenuseid pakkuv funktsioon, mis asus teenindama suuremat osa gruppi kuuluvast enam kui sajast ettevõttest. See tõi kaasa mitme teenuskeskuse loomise Euroopa eri riikidesse, sh Eestisse. Ühtlasi sai alguse koostöö välise teenuspartneriga, mille teenuskeskused Indias ja Poolas võtsid enda kanda rutiinsemad tööprotsessid ning kellega koostöös töötati välja esimene ühine protsessimudel.

Nüüd otsustati põhjalikult muuta kogu finantsteenuste mudelit ja seda teenindavat organisatsiooni ning tuua need taas ettevõtte sisse. Sealjuures on just Tallinna teenuskeskus valitud peamiseks keskuseks, mis hakkab kiiresti kasvama ja kuhu tulevikus koondub suurem osa kõikidest jagatud finantsteenustega seotud rollidest, rääkis Martin Leiger.

Tallinna teenuskeskusega on suured plaanid

Leiger ütles, et Tallinna teenuskeskusega on suured ambitsioonid – järgneva aasta jooksul on plaanis töötajate arvu kahekordistada. „See eeldab ennekõike protsesside tõhustamist, samas annab see võimaluse innovatsiooniks. Selles vallas on meil mõttes erinevad nutikad lahendused, täiendavad teenused ja digitaalsed abimehed. Eesti on selliste arenduste jaoks väga sobiv koht,“ leidis ta.

Samuti leidub Tallinnas tema sõnul väga erinevat kõrge kvaliteediga kompetentsi – nii finantsteenuste traditsioonilisemas kui ka uuenduslikumas sektoris.

Loe pikemalt teemaveebist Finantsuudised.ee.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077