Est-For pakub tehase asukohaks Tabiveret

Margus Kohava ja Aadu Polli.
Margus Kohava ja Aadu Polli.

Kuna Tartu lähiümbrus on osutunud suurtehase planeerimisel liiga kõvaks pähkliks, siis võiks Est-Fori tselluloositehase selle kavandajate hinnangul sättida Tartu valla põhjatippu Tabiverre.

Valjuhäälset vastasseisu leidnud tselluloositehase kavandamisele on arendajad nüüd pakkunud välja uue stsenaariumi. „Planeeringuprotsessi algfaasis võiks võimalikest asukohtadest kohe välja võtta kõik paigad, mis on lähemal kui 10 kilomeetrit Tartu kesklinnale. Kui unistada, siis ühest asukohast Tabiverest läänes, metsamassiivi keskel. Tartu linnasüdamest oleks asukoht linnulennult 21 kilomeetri kaugusel,“ kirjutavad Est-For Investi juhatuse liikmed Aadu Polli ja Margus Kohava.

Tabivere jääb Emajõest 9 kilomeetri kaugusele, selle asukoht võimaldaks kavandajate sõnul hajutada veoautode liiklust põhja, lääne ja lõuna suunast. Tänu raudtee olemasolule saaks vähendada liikluskoormust maanteedel nii Eestis kui ka Lätis. „Kui mõjude, sealhulgas keskkonna- ja sotsiaalsete mõjude, hindamise tulemused seda võimaldavad, muutuks unistus tehase asukohast Tabivere metsade keskel meie sooviks,“ lisavad Polli ja Kohava.

Osale arutelus

  • Kristjan Pruul, Äripäev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara