Autor: Tööstusuudised.ee • 9. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Custom Metal loobus öisest vahetusest

Joosep Mäe
Foto: Tööstusuudised.ee
Aja parema kasutuse ja töötajate tervise huvides loobusime öisest vahetusest, ütleb Custom Metali juht ja omanik Joosep Mäe.

Custom Metali lehtmetalliosakond töötab alates aprillist seitse päeva nädalas ning kahes ja pooles vahetuses, ütles Joosep Mäe tööstusuudised.ee-le. "Varem töötasime viis päeva ja kolmes vahetuses, kuid aja parema kasutuse ja töötajate tervise huvides loobusime öisest vahetusest," rääkis Mäe. 

"Üleminek seitsmepäevasele graafikule toimus üllatavalt lihtsalt ja töötajad võtsid selle hästi vastu," on Mäe muudatusega rahul. Ta lisas, et uus graafik tekitas tootmisele ka vaba ressurssi lisamahtude jaoks.

Pinda laiendatakse 

Mullu oktoobris kirjutas tööstusuudised.ee, et Custom Metal laiendab tootmispinda 250 ruutmeetri võrra, mille tulemusel kasvab kogupind 950 ruutmeetrini. Mäe sõnul on lisapinna renoveerimine nüüdseks lõpusirgel ja osad ruumid on ka kasutusel. "Seoses kiire kasvu ja omatoodangu arenguga võtsime vahepeal kasutusele veel lisaks 90 ruutmeetrit tootmis- ja laopinda. Kindlasti plaanime pinda laiendada ka lähitulevikus, sest arendamisel on ka täiesti uus ärisuund," rääkis Mäe.

Mis puudutab edasisi investeeringuid, siis selle kohta ütleb Mäe, et mõningad investeeringud on nüüdseks tehtud ja sellest saab peagi täpsemalt rääkida. "Saame rääkida mõne nädala pärast, kui seade on paigaldatud ja integreeritud," avaldas Mäe.

Mäe lisas, et loomulikult on ettevõttel tulevikuks olemas ka investeeringute plaan, kuid selle realiseerumine sõltub ka turunõudlusest. Allhanketeenuse kõrvalt arendab Custom Metal jõudsalt ka omatooteid, milleks on krossimootorrataste tuuningvaruosad. "Viimased investeeringud ongi läinud sellesse valdkonda," märkis Mäe ja lisab, et omatoodete arendus aitab ettevõttel paremini kaasa rääkida ka klienditoodete tootearenduses.

Müügitulu kasvas 3,5 korda

Custom Metali müügitulu kasvas 2017. aastal kolm ja pool korda enam kui 1,5 miljoni euroni, tunamullu oli müügitulu 442 658 eurot, selgub ettevõtte aastaaruandest. Samamoodi kasvas ka ettevõtte ärikasum enam kui kolm korda 149 780 euroni, 2016. aastal oli ärikasum 45 926 eurot.

Veel selgub aruandest, et tõõjõukulud kasvasid pea kaks korda enam kui 330 000 euroni. Samas tõusis ka ettevõtte töötajate keskmine arv taandatuna täistööajal 12 töötajalt 18 töötajani.

"Müügitulu kasvas tänu lehtmetalli osakonna käivitamisele ning õigesti ajastatud ja teostatud investeeringutele. Samuti suurenes CNC-osakonna käive," selgitas Joosep Mäe ja lisas, et kasvu taga on ka uute klientide lisandumine. "Uue osakonna käivitamisega suurenesid samas ka kulud. Lisandus rendipinda ja uusi töötajaid."

Custom Metal OÜ on metallitöötlusega tegelev ettevõtte, mille omanikud on Triin Mäe, Marek Nermann ja Joosep Mäe. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077