Autor: Tööstusuudised.ee • 2. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liidu uue tegevjuhina alustab Katre Savi

Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liidu uus tegevjuht Katre Savi.
Foto: Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liit
Veebruariga lõppes Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liidu senise juhi, Kati Rostfeldti, kolm aastat kestnud ametiaeg, liidu volikogu kinnitas organisatsiooni uueks juhiks Katre Savi.

Endisest 24-liikmelisest Trükitööstuse Liidust on tänaseks kasvanud 40-liikmeline Eesti trüki- ja pakenditööstuse ettevõtteid ühendav esindusorganisatsioon Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liit. Uue juhi peamiseks eesmärgiks saab olema edukalt kasvanud liidu edasine kasvatamine ja tugevdamine, sisuka dialoogi pidamine riigiga ning koostöö arendamine liidu sees ning partnerorganisatsioonidega, teatas liit. 

“Pean oluliseks sektori ettevõtjate huvide eest seismist, konkurentsi- ja ekspordivõime tõusu toetamist, kvalifitseeritud tööjõu pealekasvu soodustamist, samuti teiste valdkondlike liitudega koostööd,” ütles Katre Savi.

Trüki- ja pakenditööstus on Eestis oluline ekspordisektor ja infotööstuse tähtis osa. Sektori kogukäive oli 2016. aastal 335 miljonit eurot ning on kindlalt kasvutrendis, tööhõive ulatub 3500 inimeseni. Samuti on head ekspordinäitajad, 2016. aastal moodustas paberi ja pabertoodete tootmine ning trükindus ja salvestiste paljundus üle 267 miljoni euro Eesti ekspordist, edestades nii mööblitootmist, kemikaalide tootmist ning mitmeid teisi valdkondi. "Ees on põnevad ja häid sõnumeid pakkuvad ajad – investeeringud tootmisesse kasvavad, kasutatavad materjalid on üha enam keskkonnasõbralikud, valmivad tooted nutikad ja pakutav teenus kvaliteetne ja kliendikeskne,” nii näeb tulevikku värske tegevjuht Katre Savi.

Katre Savil on pikaajaline ja mitmekülgne kogemus rahvusvaheliste meeskondade ja projektide juhtimisel, seda nii hariduse, tervisetehnoloogiate kui disaini valdkonnas. Katre Savi on lõpetanud Tartu Ülikooli sotsioloogia erialal.

Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liit on asutatud 1996. aastal, liidu peamine eesmärk on ühendada Eesti trüki- ja pakenditööstuse ettevõtteid ja arendada nende koostööd ning Eesti trüki- ja pakenditööstust. Samuti aidata kaasa ausa konkurentsivõime ning sobiva majanduskeskkonna loomisele. Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liit tegutseb ka kutseandjana, koostöös Tallinna Polütehnikumiga omistatakse offsettrükkali, trükiettevalmistaja ja trükiste järeltöötleja kutset.

Kati Rostfeldt ütles jaanuaris Tööstusuudistele, et asub juhtima tehnoloogiaettevõtet. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077