Autor: Tööstusuudised.ee • 5. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes tööstussektoriga seotud inimestest presidendilt teenetemärgi saavad?

Veljo Ipits
Foto: Andras Kralla
Eesti tunnustab iseseisvuspäeva eel riigi teenetemärkidega 166 inimest, kelle hulgas leidub ka tööstusega seotud juhte ja spetsialiste.

Valgetähe IV klass

Heiki Einpaul, Hekotek AS juhatuse esimees

Pikaajaline Eesti ettevõtluse arendaja, juhib 2016. aastast ettevõtet AS Hekotek. On pikalt toetanud ja arendanud hariduse ja spordi valdkondi.

Veljo Ipits, Salvest AS nõukogu esimees

Pikaajaline Eesti ettevõtluse arendaja ning Eesti Toiduainetööstuse Liidu volikogu esimees. Pikalt toetanud ja arendanud hariduse ja spordi valdkondi.

Ülo Kivine, AS Saaremaa Piimatööstuse juhatuse esimees

Panustanud piimatootmise jätkusuutliku arengu tagamisse enam kui 25 aastat. Tema eestvedamisel on toimunud oluline areng kodumaise toorpiima väärindamisel, mis on muutnud mitmekesisemaks nii piimatoodete valiku kui võimaldanud siseneda uutele eksporditurgudele. Tema juhtimisel alustati ka saartel toodetud mahepiima väärindamist. Kivine on Eesti Piimaliidu juhatuse liige, Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhtkogu liige, EPKK töötleva tööstuse grupi juhatuses, Saaremaa Ettevõtjate Liidu juhatuse liige.

Tauno Otto, Tallinna Tehnikaülikooli mehaanika ja tööstustehnika instituudi tootmistehnika professor

Juhib Eesti teaduse teekaardi programmi raames nutika tootmise tuumiktaristu arendamise töörühma, mis Tallinna Tehinkaülikooli ja Eesti Maaülikooli koostöös töötab välja uusi lahendusi tööstuse digitaliseerimiseks. Eesti eesistumise raames läbiviidud kogu tootmissektori võtmeürituse Euroopas Manufuture 2017 peakorraldaja. DAAM International teaduskomitee liige, Eesti Kõrg- ja Kutsehariduse Kvaliteediagentuuri kõrghariduse hindamisnõukogu liige ning Euroopa Teadusuuringute Rakendusameti ekspert.

Liivi Raudsepp, direktori asetäitja õppealal, Tartu Kutsehariduskeskus

Pühendunud Eesti ja Tartu kutsehariduse edendaja, innovatiivne ning loov juht. On töötanud Tartu Kutsehariduskeskuses ja selle eelkäijates erinevatel ametikohtadel 25 aastat. Raudsepa eesmärk on luua õppijatele kutseõppes õppimiseks võimetekohased võimalused, tegemata allahindlust õppekvaliteedis. Ta on koolis valikuaasta projekti eestvedaja, käivitanud tugisüsteemide töö ning korraldanud 20 õppekavarühma akrediteerimist ja koostöös tööandjatega õppekavade arendamist.

V klass

Sirje Potisepp, ettevõtluse edendaja, Eesti Toiduainetööstuse Liit

Juhtinud 12 aastat tulemuslikult Eesti Toiduainetööstuse Liitu. Paljude toidualaste teavituskampaaniate eestvedaja ja ekspordi suurendamise kaasaaitaja. Samuti on hinnatud tema panus hariduse, eriti kutsehariduse, edendamisse.

Tiia Randma, kutsehariduse edendaja

Andnud suure panuse kutsehariduse ja haridusvaldkonna edendamisse ning ettevõtete ja haridusasutuste koostöö arendamisse. Tema eestvedamisel käivitus oskuste seire ja prognoosisüsteem OSKA. Kutsekoda SA juhatuse esimees.

Janek Vipre, ettevõtluse edendaja

Ettevõtja ja kohaliku elu edendaja, Narma OÜ Juhatuse liige. Narma on ehe näide sellest, et ka nišitootega võib olla globaalselt edukas ja tooteportfell ei pea olema väga lai, et olla omas valdkonnas tegija. Disain saab alguse tehnoloogilistest lahendustest ja Lihulas kootud ainulaadsed newWeave vaibad ning Haapsalu külje all Uuemõisas valmivad plastikvaibad on artiklid, mille järgi ettevõtet tuntakse ja hinnatakse enim.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077