11. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harju Elekter võib Rootsi investeerida

Harju Elekter.
Foto: Andras Kralla
AS Harju Elekter alustas läbirääkimisi müügi- ja tehnilisi lahendusi pakkuva Rootsi ettevõttega SEBAB AB ega välista ka viimases osaluse omandamist.

Koostöö tulemusena sisenetakse uutesse perspektiivsetesse turusegmentidesse Rootsis ning laiendatakse Kontserni tooteportfelli. Suureneb ka Harju Elektri võimekus pakkuda oma Rootsi klientidele keerulisemaid insener-tehnilisi täislahendusi, võtmed-kätte projekte ja tugiteenuseid. Edukad läbirääkimised võivad börsiteate kohaselt viia ettevõtte aktsiate omandamiseni.

SEBAB AB on spetsialiseerunud energia tootmiseks ja jaotuseks vajalike kesk- ja madalpingeliste lahenduste välja töötamisele ja tarnimisele infrastruktuuri-, ehitus- ja taastuvenergiasektorile. Ettevõtte peakorter koos tootmis-, müügi- ja teenindusüksuse ning laoga on Malmös. Ettevõtte insener-tehnilisi lahendusi pakkuvad harukontorid asuvad veel ka Stockholmis, Borlänges ja mujal Rootsis. Ettevõtte 2016. aasta käive oli 12 miljonit eurot.

Harju Elekter Grupp on aktiivselt tegelenud Rootsi turul alates 2011. aastast, tarnides Rootsi klientidele alajaamu ja tööstusautomaatika lahendusi.

Harju Elektri aktsia on Tallinna börsil aasta algusest kõige rohkem rallinud. Aktsia hind on kallinenud üle 53 protsendi. Harju Elektri kontserni populaarsusele aitas kaasa Soome ettevõtte PKC Groupi aktsiate müük, mis andis hoobilt ligi 26 miljonit lisaeurot.

2. juunil allkirjastas Harju Elekter lepingu Soome laevaehituse elektritööde ettevõtte Telesilta Oy kõigi aktsiate ostuks

Lisaks omandati märtsi lõpus  80,5% suurune osalus elektrimaterjalide ja -seadmete müügiettevõttes Energo Veritas OÜ.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077