Autor: Tööstusuudised.ee • 7. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enefiti tuuleparkide toodang kasvas kaheksa kuuga veerandi võrra

Narva tuulepark.
Foto: Eesti Energia
Eesti Energia taastuvenergia ettevõtte Enefit Taastuvenergia neli tuuleparki on kaheksa kuuga tootnud 133 gigavatt-tundi elektrit ehk 25% rohkem kui möödunud aastal sama ajaga.

Enefit Taastuvenergia juht Aavo Kärmas ütles pressiteates, et kasvanud toodangu taga on käesoleva aasta paremad tuuleolud ning ka elektrituulikute head töökindlusnäitajad. „Näitlikustamaks kaheksa kuuga toodetud elektri kogust 133 gigavatt-tundi, siis see on piisav hulk rohkem kui 50 000 keskmise tarbimisega kodumajapidamisele aastaks ajaks,“ selgitas Kärmas.

Enefit Taastuvenergiale kuulub neli tuuleparki: Aulepa, Narva, Paldiski ja Virtsu tuulepark. Elektritoodang kasvas möödunud aasta esimese kaheksa kuuga võrreldes neis kõigis. Eestis toodeti käesoleva aasta esimese kaheksa kuuga kokku 408 gigavatt-tundi tuuleelektrit, mida on 23% rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. Enefit Taastuvenergia poolt toodetud tuuleelektri hulk oli 33% kogu Eesti tuuleelektri toodangust.

Enefit Taastuvenergia on Eesti Energiale kuuluv taastuvenergiat tootev ettevõtte, mis toodab energiat tuulest, veest, biomassist ja segaolmejäätmetest. Ettevõtte tootmisüksusteks on Iru elektrijaam, Aulepa, Narva, Paldiski ja Virtsu tuulepargid ning Paide ja Valka koostootmisjaamad. Lisaks haldab Enefit Taastuvenergia Keila-Joa ja Linnamäe hüdroelektrijaama.

Valitsus on teada andnud soovist Enefit Taastuvenergia vähemusosalus börsile viia. Eesti Energia tegeleb praegu Enefit Taastuvenergia börsileviimise eelanalüüsiga.  

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077