Mööblitootja Bellus Furnitur kahekordistas kasumi

Belluse omanik Raul Relander.
Belluse omanik Raul Relander.

Mööblifirma Bellus Furnituri käive langes, aga ärikasum peaaegu kahekordistus.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et mööblitootmisega tegeleva Bellus Furnitur OÜ müügitulu langes mullu 15 protsenti, 11,96 miljoni euroni (võrreldes 2015. aastaga). Ärikasum tõusis aga 191 532 euro võrra, 414 206 euroni (+86 protsenti).

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 204 inimest, võrreldes 2015. aastaga langes see näitaja lausa 76 võrra. Käive töötaja kohta suurenes 16 protsenti, 58 638 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 7 protsenti, 726 euroni kuus.

„89 müügist läks teistesse Euroopa Liidu riikidesse,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. „2016. aasta peamised eesmärgid müügitulu ja kasumlikkuse osas said olulises mahus täidetud.“

Bellus Furnitur kuulub ettevõtetele Atlas Finance OÜ (50 protsenti) ja Mikaels OÜ (50 protsenti). Mikaels OÜ ainuomanik on Rikard Mikael Relander. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal omanikud firmast dividende ei võtnud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara