Autor: Rivo Sarapik • 19. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bo Henriksson valiti parimaks juhiks

Bo Henriksson võttis Pärnu Juhtimiskonverentsil vastu parima juhi tiitli.
Foto: Urmas Kamdron
Tööstusfirma ABB tegevust või tegevusetust tunnetame SKP tasemel ja ettevõte panustab eesotsas juhi Bo Henrikssoniga siinsesse juhtimiskultuuri arvatust rohkem.

Nii hindasid parima juhi konkursi žürii liikmed sel aastal võitjaks pärjatud Bo „Bosse“ Henrikssoni ning tema meeskonna tööd. Ettevõtte rahvusvahelise töötajaskonna töömeeleolu ja -kultuur väärivad eeskujuks seadmist ning firma panustab jõudsalt siinsete inseneride juurdekasvu. Ettevõte kasvab - kümnendiga suurenes käive 50% võrra 155 miljoni euroni - ja loob töökohti ning seeläbi väärtust.

Asjad on selliseks kujundanud 36 aastat ABBs töötanud ning veerand sajandit ABB Eesti ja Balti ärisid tüürinud Bo Henriksson. Ta vastas levinud teooria „5 aastat ühes ametis ja siis uude firmasse“ meeldetuletajatele, et uued väljakutsed on küll tähtsad, kuid neid võib ka oma organisatsioonist leida.

Riski ja sa võidad

„Ettevõte on kasvanud palju ja lisandunud on uusi valdkondi-tegevusi. Kui hakkasin vastutama Baltikumi eest, oli mulle suur väljakutse senised juhid kaasa haarata ning uus meeskond kaasa tõmmata. Viimane suur unistus oli Jürisse tehnoloogialinnaku One Campus ja Ülemiste teeninduskeskuse rajamine. Sellised asjad annavad jõudu ja adrenaliini,“ rääkis ta. „Ära karda proovimist, mida rohkem suudad proovida, seda rohkem sa võidad,“ ütleks ta 30aastasele iseendale.

Loe pikemalt Äripäevast

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077