EASi soovitusel loodud madratsitootja kasvab mühinal

Paikusel asuva madratsitootja Rager omanikeks on kolm meest, pildil on neist kaks (vasakult): Valeri Kukk ja tegevjuht Aare Jalakas.
Paikusel asuva madratsitootja Rager omanikeks on kolm meest, pildil on neist...

Pärnu lähedal Paikusel asuv madratsitootja OÜ Rager asutati paljuski seetõttu, et samadele omanikele kuuluv madratsite vahendamisega tegelenud ettevõte ei oleks saanud EASilt toetust.

„Me taotlesime EASilt abi ja nemad soovitasid teha tootmisfirma, kuna vahendusega tegelevat firmat nad toetada ei saa,“ meenutab Rageri tegevjuht ja üks omanikest Aare Jalakas, miks Rager Trade kõrvale tekkis 2011. aasta aprillis tootmisfirma Rager.

„Mõlemad firmad tegutsevad jätkuvalt, ent tuleb tõdeda, et laps on kasvanud emast tunduvalt suuremaks,“ muigab Jalakas. Kui madratsite vahendusega tegeleva ettevõtte käive on tasapisi kahanenud, siis madratsitootja majandusnäitajad on kasvanud suisa gaselliliku hüppega.

„Me teeme rahulikult oma asja, meil ei ole vajadust tormata või ennast tõestada. Me ei ole teinud midagi selle pärast, et saada see diplom,“ rõhutab Kukk ja osundab seinal rippuvale diplomile, mis tõendab Gaselli-staatust. „Küll aga, kui see diplom tuli, oli väga hea tunne.“

Madratseid ja kuðette tootva Rageri käive oli 2015. aastal ligi miljon eurot, mullune käive tuli aga vaid 0,8 miljoni kanti. „Praakisime välja terve rea Rootsi kliente,“ põhjendab Jalakas kehvemat tulemust. „Samas on juba praegu näha, et tänavu tuleb käive üle miljoni euro. Oleme keskendunud õigetele klientidele.“

Sellest, kuidas Rager Rootsi turgu vallutas, loe pikemalt Äripäevast

Osale arutelus

  • Väinu Rozental

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara