Autor: Tööstusuudised.ee • 21. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Milrem hakkab Araabia Ühendemiraatide armeele roomiksõidukeid müüma

Kuldar Väärsi
Foto: Raul Mee
Eesti kaitsetööstusettevõte Milrem sõlmis Araabia Ühendemiraatide ettevõttega IGG Aselsan Systems (IAIS) kavatsuste protokolli roomikute müümiseks.

Kaitsetööstusettevõte Milrem esitleb oma mehitamata roomiksõidukit THeMIS sel nädalal toimuval Lähis-Ida suurimal kaitsetehnikamessil IDEX. Messil ollakse väljas koos regiooni kahe tugeva partneri AEC ning IGG-ga. Viimasega sõlmiti täna ka kavatsuste protokoll THeMISe pakkumiseks Araabia Ühendemiraatide armeele.

Milrem sõlmis kavatsuste protokolli ettevõttega IGG Aselsan Systems (IAIS), mis on Araabia Ühendemiraatide suurima kaitsetööstuse International Golden Groupi (IGG) ning Türgi suurima kaitsetehnika tootja Aselsani ühisfirma, mis tegutseb Emiraatides.

„Milrem ning IGG Aselsan on koos arendamas relvastatud mehitamata roomiksõiduki platvormi, mis on kujundatud just vastavalt Emiraatide armee vajadustele,“ sõnas Milremi tegevjuht Kuldar Väärsi. „Kahe firma esimene eesmärk on alustada testprogrammiga, mille raames testivad Emiraatide sõdurid sõiduki võimekust,“ lisas ta.

Ettevõtete ühistoode, mis põhineb THeMISel ning Aselsani kaugjuhitaval relvasüsteemil SARP on väljas Internation Golden Groupi stendis.

IAISi tegevjuhi Khalifa Al Boloushi sõnul on Milremi THeMIS ideaalne platvorm Aselsani SARPi relvasüsteemile. “Koostöös valmiv ühistoode, mehitamata relvaplatvorm, saab olema esimene omalaadne Araabia Ühendemiraatides. Süsteem vastab kõigile kliendi taktikalistele vajadustele sõjaväljal, vähendades oluliselt kaasnevat kahju ning suurendades täpsust,” sõnas Al Boloushi.

„Tegemist on ajaloolise lepinguga ja seda kogu Eesti kaitsetööstuse jaoks. Milremi koostöölepe Araabia Ühendemiraatide juhtiva kaitsetööstusettevõttega on kindlasti teerajajaks teistele Eesti ettevõtetele siin regioonis,“ sõnas Eesti kaitseminister Margus Tsahkna.

Lisaks on Milrem esindatud ka Saudi Araabia ühe suurema elektroonikatööstuse AEC ehk Advanced Electronics Company stendis. Ettevõtted soovivad ühiselt turundada THeMISt Saudi Araabias ning arendada sõiduk kohaliku turu tingimustele vastavaks.

Milremi kolmanda sõiduki leiab aga Eesti rahvuslikust stendist koos teiste Eesti kaitsetööstusettevõtetega. Sealne sõiduk kannab maailma ühe suurema kaitsetööstuse Raytheoni Briti tütarfirma improviseeritud lõhkekehade tuvastusseadet GroundEye.

„Lähis-Ida turg on Milremi jaoks väga oluline kuna sealsed riigid on väga huvitatud mehitamata lahenduste kasutusele võtmisest uue sõjalise võimekusena. Soovime olla oluliseks tehnoloogiapartneriks sealsete riikide kaitsejõududele,“ märkis Kuldar Väärsi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077