Kommunaalmajanduse TOP2: Tallinna Vesi tahab olla stabiilne

Pealinna veefirma finantsdirektor Riina Käi sõnul hoiab nende kulusid kõrgel jätkuv kohtuvaidlus veetariifide osas.
Pealinna veefirma finantsdirektor Riina Käi sõnul hoiab nende kulusid kõrgel...

Kommunaalmajanduse ettevõtete edetabelis teisele kohale tulnud ASi Tallinna Vesi majandustulemused on finantsdirektor Riina Käi sõnul püsinud viimastel aastatel võrdlemisi stabiilsed.

“Kuna tariifid on käimasoleva kohtuvaidluse tõttu külmutatud 2010. aasta tasemele, sõltub põhitegevuse tulu – ehk vee- ja kanalisatsiooniteenuste müügist teenitud tulu – muutus täiel määral tarbimisest. Tarbimine on pisut aasta-aastalt kasvanud, kuid seda kindlasti mitte hüppeliselt,” ütleb Käi.

Peamine 2015. aasta käibe kasv on seotud toruehituse ning asfalteerimisteenuse müügiga, mis kasvasid 12 kuuga 1,78 miljonit eurot. “Olenemata sisendhindade survele kasvu suunas, oleme suutnud oma kulud mõistlikul tasemel hoida. Kui palkade osas on näha kasvu, et olla konkurentsis üldiste turutingimustega, siis oleme suutnud kokku hoida ka mujal. Kindlasti mõjutasid meie majandustulemusi 2015. aastal oluliselt madalamad intressikulud ning teisalt hoiab kulusid kõrgemal tasemel jätkuv kohtuvaidlus,” selgitab Käi.

Ta lisab, et ettevõtte juhtimine on terviklik ja süsteemne tegevus – seega oleks ebaõiglane öelda, et häid tulemusi saaks kirjutada üksikute otsuste arvele. “Vaatame seda tervikuna ehk hinnata tuleb nii keskkonda ja tingimusi, kus praegu tegutseme kui ka seda, kuhu liigume. Tegevus peab olema järjepidev, stabiilne ning jätkusuutlik.”

Tallinna Vee eesmärgiks on endiselt kõrgekvaliteedilise teenuse pakkumine oma klientidele, mis nõuab, et tootmistulemused oleksid suurepärased. Seega on ka järgnevatel aastatel Käi sõnul kindlasti fookuses parima tulemuse saavutamine võimalikult efektiivselt. Investeeringuid varadesse tehakse lähtuvalt tootmistegevuse planeerimisest, kuid põhirõhk on ja jääb ikkagi põhitegevusele ehk veevarustuse pakkumisele ning reovee ärajuhtimisele ja puhastamisele. Samuti jätkab ettevõte toruehituse ning asfalteerimisega.

21. septembril ilmus kommunaalmajanduse TOP, mille teisele kohale tuli Tallinna Vesi. Loe ka seda, kuidas õnnestus Viimsi Veel esikoht hõivata.  

Osale arutelus

  • Gerli Ramler, kaasautor

    Gerli Ramler, kaasautor

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara