Ettevõtte juhi Kadri Rauba sõnul tulid head tulemused tänu järjepidevatele investeeringutele toote- ja tehnoloogiaarendusse ning tootmise laiendamisse.
“Just need tegevused on olnud aluseks läbi tootmismahtude suurenemise käibe ja kasumi kasvule,” täpsustab ta, märkides, et lisaks julgetele investeeringutele oli õigeks otsuseks sisenemine Nasdaq First North Tallinn alternatiivturule eelmise aasta mais.
Võrumaal Antslas tegutsev Linda Nektar on spetsialiseerunud joogitööstuste tarbeks kääritatud jookide tootmisele. Tootevalik hõlmab nii standardtooteid kui ka vastavalt klientide vajadustele ning soovidele kohandatuid tooteid.
Linda Nektar AS
Toodab siidrit jm marja- ja puuviljaveiniAsutatud 1997Omanikud 89,09% OÜ Fermex International (Ernst Erik Hagström), 10,91% OÜ Rododendron (Kuldar Leis)Tegevjuht Kadri RaubaNoteeritud Nasdaq Tallinn Balti First North alternatiivbörsilKäive tänavu I poolaastal 2,1 mln eurot, kasv mulluse sama perioodiga võrreldes 46%Puhaskasum tänavu I poolaastal 0,41 mln eurot, kasv mullu samal perioodiga võrreldes 70%Investeerinud tänavu põhivarasse 0,5 mln eurotTöötajaid 11Maksis mulluste tulemuste eest omanikutulu 141 760 eurot
Tutvus joogitootjate TOPiga SIIN.
Parem laboratoorium ja uued turud. Kuna Linda Nektar on nüüd börsil, ei saa nad anda kommentaare tänavuste ja järgmise aasta prognoositavate tulemuste kohta, kuid vastavalt reeglitele avaldas augustis oma tänavuse esimese poolaasta tulemused, mis on mullustest kõvasti paremad.
Hetkeolukorrast rääkides märgib Rauba, et praegu on põhifookuses ettevõtte poolt väljatöötatud aroomitehnoloogia juurutamine. Samuti panustatakse laboratoorse võimekuse tõstmiseks.
Ettevõte otsib ka võimalusi olemasoleva tootmisvõimsuse laiendamiseks ning uute tuluallikate arendamiseks. Praegu tegutsetakse peamiselt Balti riikides ja Soomes, kuid eesmärk on siseneda uutele turgudele.
Linda Nektar on kunagise Linda Kolhoosi järeltulija, kus lauaveinide tootmisega alustati 1963. aastal. Toorainena kasutati kohalikke marju ja puuvilju ning Linda veinid olid toona üsna populaarsed. 2003. aastal toimus ümberspetsialiseerumine siidri tooraine tootmisele, mida tehakse tänase päevani.
Autor: Gerli Ramler, kaasautor