Kalev ootab kasvu ja piilub lähiturge

Kalev panustab järjepidevalt tehnoloogiasse.
Kalev panustab järjepidevalt tehnoloogiasse.

Mullused tulemused kergitasid Eesti suurima ja vanima magusatootja Ärpäeva toidutootjate TOPi kahe parema hulka.

ASi Kalev juhatuse esimehe Kaido Kaare hinnangul on ettevõttel viimastel aastatel hästi läinud ning majandustulemused on näidanud pidevat ja stabiilset kasvu. “2015. aasta oli meile läbi aegade kõige edukam ja jätkuvat kasvu ootame ka eelseisvatelt aastatelt. Möödunud aasta tulemuse ületamine on väljakutse kogu meie meeskonnale, kuid samas sugugi mitte võimatu ülesanne.”

Harjumaal Jüri lähistel Põrguväljal asuvas kaasaegses tootmishoones tegutsev Kalev on aastaid panustanud kvaliteeti, tootearendusse ja innovatsiooni. Viimase nelja aastaga on investeeritud kaasaegsesse tipptehnoloogiasse ja seadmetesse kokku üle 10 miljoni euro. Möödunud aasta suurim investeering oli ligi miljon eurot uut tüüpi pakkemasinate soetamisse, et tõsta kompvekkide pakendamise efektiivsust ning avardada toodete pakendamisvõimalusi.

Igal aastal jõuab turule arvestatav hulk uusi Kalevi tooteid, teiste seas ka kolm spetsiaalset hooajatoodete kollektsiooni: sõbrapäevaks, kevadeks ja jõulupühadeks. “Ühest küljest hoiame oma ajaloolise pärandina saadud nostalgiatoodete portfelli, teisalt pakume tarbijatele kogu aeg midagi uut ja varasemast erinevat,” ütles Kaare.

Unustada ei tohi tema sõnul ka Kalevi kaubamärki, mis on aasta algul TNS Emori uuringu põhjal koostatud koostatud brändide edetabelis endiselt üks eestlaste lemmikumaid. “Kalevi bränd on Eesti tarbijale tuntud ja usaldusväärne, see on ka põhjus, miks oleme tugevad just koduturul. Samas on meie pilk endiselt pööratud ka Eesti lähiturgudele, et leida uusi võimalusi sinna toota. Kõik vajalik – tootmisvõimsus, kaasaegne tehnoloogia, oskusteave jm – on meil olemas,” ütles Kaare.

Osale arutelus

  • Gerli Ramler, kaasautor

    Gerli Ramler, kaasautor

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara