Fotod: Kehras avati ausammas Žanna Botvinkinale ja Kehra tselluloosi- ja paberivabriku töötajatele

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS ausamba avamine
Horizon Tselluloosi ja Paberi AS ausamba avamine

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS (Horizon) avas 4. juulil Kehras asuvas tehase pargis ausamba, mis on pühendatud ettevõtte kauaaegsele juhile Žanna Botvinkinale ning kõigile Kehra tselluloosi- ja paberivabriku töötajatele. Taiese autor on skulptor Tiiu Kirsipuu ning parki aitas korrastada Anija vallavalitsus.

Postamendil paberirulli kujutavalt skulptuurilt eemaldasid katte Horizoni omanikettevõtte Tolaram Group juhatuse esimees Sajen Aswani, Tolaram Groupi Eesti juht Sonny Aswani, Horizoni juhatuse esimees Bashyam Krishnan ja Anija vallavanem Arvi Karotam.

Botvinkina oli aastatel 1988 kuni 2006 Kehra tselluloosi- ja paberitehase direktor, Horizoni juhatuse liige ning ettevõtte nõukogu liige. Peale AS Kehra Paber nime kandnud riigiettevõte pankrotti 1993. aastal võitles Botvinkina tehase ja tootmise säilimise eest, otsides ettevõttele ostjaid  Euroopast Aasiani. Selle tulemusena omandas 1995. aastal ettevõtte Tolaram Group ning täna tuntakse Horizoni eksportturgudele suunatud jõupaberi tootjana. Botvinkina suri 29. augustil 2015.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

NPM Silmet otsib TOOTMISJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

Käsi­raamatud