Fotod: Kehras avati ausammas Þanna Botvinkinale ja Kehra tselluloosi- ja paberivabriku töötajatele

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS ausamba avamine
Horizon Tselluloosi ja Paberi AS ausamba avamine

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS (Horizon) avas 4. juulil Kehras asuvas tehase pargis ausamba, mis on pühendatud ettevõtte kauaaegsele juhile Þanna Botvinkinale ning kõigile Kehra tselluloosi- ja paberivabriku töötajatele. Taiese autor on skulptor Tiiu Kirsipuu ning parki aitas korrastada Anija vallavalitsus.

Postamendil paberirulli kujutavalt skulptuurilt eemaldasid katte Horizoni omanikettevõtte Tolaram Group juhatuse esimees Sajen Aswani, Tolaram Groupi Eesti juht Sonny Aswani, Horizoni juhatuse esimees Bashyam Krishnan ja Anija vallavanem Arvi Karotam.

Botvinkina oli aastatel 1988 kuni 2006 Kehra tselluloosi- ja paberitehase direktor, Horizoni juhatuse liige ning ettevõtte nõukogu liige. Peale AS Kehra Paber nime kandnud riigiettevõte pankrotti 1993. aastal võitles Botvinkina tehase ja tootmise säilimise eest, otsides ettevõttele ostjaid  Euroopast Aasiani. Selle tulemusena omandas 1995. aastal ettevõtte Tolaram Group ning täna tuntakse Horizoni eksportturgudele suunatud jõupaberi tootjana. Botvinkina suri 29. augustil 2015.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara