Autor: Tööstusuudised.ee • 15. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Milrem ja Raytheon esitlesid lõhkekehade tuvastamise süsteemi

Kahe ettevõtte ühistoode kasutab Milremi arendatud THeMISe mehitamata sõidukit ja Raytheoni toodetud GroundEye sensorite süsteemi.
Foto: Milrem
Eesti kaitsetööstusettevõte Milrem esitles täna Euroopa juhtival militaarmessil Eurosatory koostöös Raytheon UK-ga valminud maailmas ainulaadset lõhkekehade tuvastamise süsteemi.

Kahe ettevõtte ühistoode kasutab Milremi arendatud THeMISe mehitamata sõidukit ja Raytheoni toodetud GroundEye sensorite süsteemi. Tegemist on mehitamata ja kaugjuhitava tehnoloogiaga, mis oskab maapinda rikkumata näidata ohtlike lõhkekehade suurust, kuju ja suunda ning on võrdselt efektiivne erineva suuruse ja ka metallisisalduseta sihtmärkide puhul.

Milremi juhatuse esimehe Kuldar Väärsi sõnul viib Pariisis esitletud rakendus lõhkekehade avastamise võimalused täiesti uuele tasemele. „Improviseeritud lõhkekehad on olnud üheks suurimaks ohuks viimase aja konfliktides ning kahjuks nõudnud ka paljude sõdurite elu,“ selgitas Väärsi pressiteates.

„Koostöös Raytheoniga oleme loonud kasutaja jaoks turvalise lahenduse, mis võimaldab senisest oluliselt täpsemalt tuvastada improviseeritud lõhkekehasid,” lisas ta.

Raytheon UK maa- ja kaitsesüsteemide juht Andy Gibson ütles, et GroundEye täidab lõhkekehade avastamisel ja tuvastamisel ning improviseeritud lõhkekehade kahjutuks tegemise operatsioonidel valitsenud tühimiku. „See on oluline samm manöövervõime toetamisel, võimaldades säilitada liikumiskiirust ning vähendades samal ajal riske. Süsteemi saab kasutada erinevates lahendustes ja see töötab koos erinevate sõidukite ja platvormidega. Meil on hea meel, et saime süsteemi võimekuse demonstreerimiseks paigaldada selle Milremi paindlikule ja mitmeotstarbelisele mehitamata sõidukile,” lisas ta.

Eestis arendatud autonoomne mehitamata roomiksõiduk THeMIS on GroundEye kandmiseks ideaalne vahend. Milremi arendatud mehitamata roomiksõiduk THeMIS on mõeldud kasutamiseks keskkondades, kuhu inimese saatmine on ohtlik, näiteks sõja- ja kriisikolletes, ohtlikes töökeskkondades või kohtades, kuhu inimesel on raske pääseda. Võrreldes teiste mehitamata lahendustega on THeMIS’e eeliseks modulaarsus.

MIS ON MIS

Raytheon Company on spetsialiseerunud kaitse-, tsiviilvaldkonna ja küberkaitse lahendustele, ettevõttel on 61 000 töötajat, 2015. aasta müügikäive oli 23 miljardit dollarit. Juba 94 aasta pikkuse ajalooga Raytheon pakub klientidele enam kui 80 riigis kaasaegseid elektroonikaseadmeid, missiooni süsteemide lõimimist, C5ITM tooteid ja teenuseid, sensoreid, missiooni tugiteenuseid. Raytheoni peakorter asub Walthami linnas Massachusettsis. Raytheon UK on Raytheon Company tütarettevõte. Raytheon UK on Ühendkuningriigi kaitseministeeriumi peamine lepingupartner ja on arendanud välja suure võimekuse missiooni süsteemide lõimimise alal nii kaitse-, riikliku julgeoleku kui äriturgudel.

Milrem on Eesti kaitselahenduste pakkuja, mis on spetsialiseerunud militaartehnoloogia väljatöötamisele, remontimisele ja hooldusele. Milrem loodi 2013. aastal. Ettevõte pakub tervet rasketehnika elutsüklit haldavaid teenuseid ning tootearendust. Kaks peamist tegevusala on mehitamata sõidukite arendamine ning militaarse rasketehnika hooldus ja remont. Milrem on Eesti Kaitsetööstuse Liidu liige.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077