Eesti suurimas farmis käärib pankrotitüli

Halinga piimafarm on raskustes.
Halinga piimafarm on raskustes.

Eesti suurim piimatootja Halinga jõudis mõne aastaga pankrotieelsesse seisu, omanik süüdistab ülisuure töötasuga juhatajat ja saneerimisnõustajat farmi pankrotti kallutamises omakasu saamiseks, kuid saneerija sõnul on farmil lihtsalt raha otsas.

Raskustes ja 14 miljonit eurot võlgu jäänud farmi aasta eest alanud päästmisprojektis ehk saneerimisel moodustus kaks leeri, mille ühel pool Halinga viiendat kuud tegutsev nõukogu ning teises otsas ettevõtte endine juhataja ja saneerimisnõustaja.

Üksteist süüdistatakse lohakuses, tegematajätmistes ja farmi halvas käekäigus. Tüli Pärnumaa suurfarmi õuel saadavad aina lisanduvad hagid kohtutesse ja advokatuuri.

Ilmselge pankrotiseis on see, mida farmi omanik ja juht Raul Peetson saneerimisnõustaja Veikko Toomere sõnul endale tunnistada ei taha. Viimase sõnul jääb tootja tänavu rohkem kui miljoni euroga miinusesse.

Loe pikemalt Äripäevast

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara