Eesti suurimas farmis käärib pankrotitüli

Halinga piimafarm on raskustes.
Halinga piimafarm on raskustes.

Eesti suurim piimatootja Halinga jõudis mõne aastaga pankrotieelsesse seisu, omanik süüdistab ülisuure töötasuga juhatajat ja saneerimisnõustajat farmi pankrotti kallutamises omakasu saamiseks, kuid saneerija sõnul on farmil lihtsalt raha otsas.

Raskustes ja 14 miljonit eurot võlgu jäänud farmi aasta eest alanud päästmisprojektis ehk saneerimisel moodustus kaks leeri, mille ühel pool Halinga viiendat kuud tegutsev nõukogu ning teises otsas ettevõtte endine juhataja ja saneerimisnõustaja.

Üksteist süüdistatakse lohakuses, tegematajätmistes ja farmi halvas käekäigus. Tüli Pärnumaa suurfarmi õuel saadavad aina lisanduvad hagid kohtutesse ja advokatuuri.

Ilmselge pankrotiseis on see, mida farmi omanik ja juht Raul Peetson saneerimisnõustaja Veikko Toomere sõnul endale tunnistada ei taha. Viimase sõnul jääb tootja tänavu rohkem kui miljoni euroga miinusesse.

Loe pikemalt Äripäevast

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

NPM Silmet otsib TOOTMISJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

Käsi­raamatud