Saksa konkurendi pankrot avab tee eestlastele

Graanul Investi tegevjuht Raul Kirjanen.
Graanul Investi tegevjuht Raul Kirjanen.

Saksa suurima pelletitootja pankrot annab Eesti tootjatele hingamisruumi ja loob võimaluse oma turgu laiendada.

Euroopa juhtiva puidugraanulite tootja Graanul Investi tegevjuhi Raul Kirjaneni sõnul on nemad raskusteks turul pikalt valmistunud. „Vaatame, kas meil võiks selles olukorras tekkida võimalusi oma positsioone turul kindlustada või isegi laiendada. Meil on suur osa toodangust müüdud pikemaajaliselt ette ja seetõttu kiired pelletihinna võnked meile nii suurt mõju kohe ei oma,“ rääkis ta ettevõtte plaanidest.

Saksa pelletitootja German Pellets, kes veel 2013. aasta seisuga oli maailma suurim pelletitootja, andis sisse avalduse ettevõtte maksejõuetuks tunnistamiseks. Kirjaneni arvates võib see lühiajaliselt pakkuda praegu väga pinges turule leevendust. 

Loe pikemalt Äripäevast

Osale arutelus

  • Kristel Härma

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara