Lehe Pruulikoda: robotiteta jäävadki ettevõtted väikeseks

Lehe Pruulikoda juht Gristel Tali.
Lehe Pruulikoda juht Gristel Tali.

Kogu maailm vaatab robotite poole, ilma robotiteta jäävadki Eesti väikeettevõtted ebaefektiivseteks väikeettevõteteks, kirjutab väikefirma Lehe Pruulikoda juht Gristel Tali teemaveebis ituudised.ee avaldatud arvamusloos.

Pilvetehnoloogia toimib väikeste ja suurte ettevõtete võrdsustajana. IT lahendused on tema sõnul muutunud lihtsaks ja kättesaadavaks. "Ka väikesed ettevõtted saavad endale lubada lahendusi, mis olid kunagi vaid suurte ettevõtete pärusmaa. Tänapäeval piisab sellest, kui võtta taskust krediitkaart, maksta iga kasutaja eest umbes 10 eurot kuus ja ettevõtte käsutuses on e-mail, grupitöötarkvara, videokonverentsid ja kõik vajalikud kontoritööriistad. Natuke keerulisem oli meie jaoks paika panna elektroonilist infovahetust suuremate klientidega, aga seegi ei nõudnud üle jõu käivat investeeringut ega kuudepikkust projekti," ütles Tali. 

Lehe Pruulikojas oli vaja kolme nuppu... "Üks pidi lülitama pumpa sisse ja välja, teine juhtima mootorit läbi sagedusmuunduri ja kolmas juhtima küttekehasid vastavalt ette antud temperatuurile kasutades temperatuuriandurit. Tööstusautomaatikaga tegelevate ettevõtete pakkumised sellisele lahendusele olid kõik üle 10 000 euro. Õnneks leidsime tänu sõpradele väiksemad tegijad, kes suudavad sellised ülesandeid lahendada mitmeid kordi odavamalt, kasutades möödunud sajandist pärit tehnoloogiat," tõdes Tali.

Gristel Tali Lehe Pruulikojast esineb 8. märtsil Pilvekonverentsil 2016 ja räägib oma praktilise kogemusloo sellest, kuidas sündis väikesel tootmisettevõttel mõte pilvelahendusi kasutada, miks otsustati just sellise lahenduse kasuks ja mis olid peamised kahtlused selle sammu astumisel. 

Loe pikemalt Äripäeva teemaveebist ituudised.ee.

Osale arutelus

  • Gristel Tali

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara