VKGs käivitati konserveeritud põlevkivitöötlemistehas

2. juulil taaskäivitas Viru Keemia Grupp (VKG) põlevkiviõlivabriku, mille tegevus oli eelmise aasta detsembrist konserveeritud.

„Oleme tänulikud  töörühmale ja koalitsioonivalitsusele tehtud töö ja koostöö eest ning  põlevkivi kaevandamise ja töötlemise sektoritele osutatud toetuse eest. Seadusemuudatus annab meile rohkem võimalusi manööverdada ja planeerida oma äritegevust,“ lausus Viru Keemia Grupi juhatuse esimees Priit Rohumaa.
Tehase käivitamisega alustati 2 juulil, kuid ettevalmistustööd selleks kestsid umbes kaks nädalat – alates hetkest kui tehti teatavaks seadusemuudatus, mis lubab kontserni koosseisu kuuluval Ojamaa kaevandusel tõsta kaevandamise mahtusid eelnevalt lubatud, kuid kasutamata jäänud mahtude arvelt.
„Tegemist on mittestandardse käivitamisega. Peaaegu pool aastat oli gaasigeneraator konserveeritud olekus. Enne käivitamist kontrolliti kõiki süsteeme põhjalikult. 3. juuli  seisuga töötab tehas stabiilselt ja täisvõimsusel,“ rääkis VKG Oil juhatuse liige Nikolai Petrovitð.
Läbiviidud muudatused kajastuvad positiivselt ka töötajate arvus – 2. juuli seisuga töötab kontsernis 2102 töötajat. Peale eelmise aasta detsembris  otsustatud koondamist moodustas ettevõtte töötajaskond 1 996 inimest.
VKG personaliosakonna juhataja Tea Allikmäe sõnul on viimase ajaga töötajate arv tõusnud 106 inimese võrra.

Osale arutelus

  • Meelika Sander-Sõrmus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara