Adven langetas maagaasi hinda

Tänu maagaasi sisseostuhinna langusele alandab energiaettevõte Adven maagaasi hinda ka lõpptarbijatele. Gaasi hind langeb nii era- kui äriklientidele umbes 5 protsenti.

Adveni juhatuse esimehe Urmo Heinami sõnul on ettevõte oluliselt suurendanud Leedust sisse ostetava gaasi kogust. “Suurenenud sisseostumaht on üks põhjustest, miks me saame oma klientidele pakkuda uut ja paremat hinda. Teiselt poolt avaldab mõju ka üleüldine nafta hinna langus maailmaturul,“ selgitas Heinam.
 
Heinam prognoosib maagaasi sisseostuhindade languse jätku, mistõttu võib gaasi hind Adveni klientide jaoks langeda lähikuudel veelgi. “Maagaasi hind Eestis on sõltuvuses nafta üheksa eelneva kuu hinnast ja dollari tugevusest euro suhtes. Seetõttu hakkas naftahindade langus maailmaturul alles nüüd nähtavalt mõjutama maagaasi sisseostu hindu,” lisas ta.
 
Hinnakorrektsioon puudutab kõiki Adveni erakliente ja ettevõtteid tarbimismahuga kuni 100’000 kuupmeetrit aastas. Piirkondadest puudutab hinnalangus eelkõige Viimsit, Sakut, Rae valda ja osaliselt ka Tartu linna ja selle ümbruskonda.
 
Adven on Eestis, Soomes ja Rootsis tegutsev energiaettevõte, mis pakub klientidele vajadustele vastavaid energialahendusi. Ettevõte pakub energialahendusi tööstus- ja teenindussektoris, varustab soojusega era- ja ärikliente ning tegeleb maagaasi jaotamise ja müügiga.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara