ABB AS pälvis keskkonnaalase kvaliteedimärgi

Energeetika- ja automaatikatehnoloogiaettevõte ABB AS pälvis vastutustundliku ning sotsiaalselt ja keskkonnaalaselt jätkusuutliku äritegevuse eest kuldse kvaliteedimärgise. Jätkusuutliku ettevõtluse indeksi tulemuste põhjal annab kvaliteedimärgiseid välja Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum.

Kuldmärgis omistati ettevõtetele, kes said jätkusuutliku ettevõtluse indeksis vähemalt 90 protsenti võimalikust maksimumtulemusest. Indeksi küsimustikuga hindas Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum ettevõtete läbimõeldud, strateegilist ja põhitegevusega seotud lähenemist vastutustundlikule äritegevusele ning oma ettevõtte sotsiaalse ja keskkonnaalase mõju juhtimisele.
 
Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi tegevjuht Marko Silleri väitel paistab ABB silma sellega, et on suutnud jätkusuutlikkuse teemad ja vastutustundliku tegevuse põhimõtted integreerida oma põhitegevusse. ”ABB keskendub toodete kogu elutsükli keskkonnamõju vähendamisele oma ärimudeli lahutamatu osana nii globaalselt kui lokaalselt,” lisas ABB Balti riikide juht Bo Henriksson.
 
Näiteks viidi ABB Jüris asuvates tehastes läbi energiaauditid ning tehti muudatusi (kütte ja valgustuse automatiseerimine, hooneautomaatika süsteemide programmide ja graafikute muutmine, jääksoojuse kasutamine ventilatsioonis, üleminek gaasiküttele), mille tulemusena on küttekulu vähenenud pea 40 protsenti.
 
Iga-aastaselt koostatakse ettevõttes säästva arengu raport kõigi keskkonnaaspektide analüüsiks. Koostöös jäätmekäitlejatega on analüüsi tulemusena jõutud selleni, et sorteeritakse kõik jäätmed ning suudetakse täna neist 97 protsenti taaskasutada. Jätkusuutlikkuse kriteeriumid on olulised ka ettevõtte tarnijate ja alltöövõtjate hindamisel.
 
Jätkuvalt pööratakse ABB-s suurt tähelepanu tööohutusele. Möödunud aastal oli fookuses lisaks oma töötajatele ka alltöövõtjate ja kolmandate osapoolte ohutus.
 
ABB tegutseb Eestis alates 1992. aastast, ettevõtte tegevus jaotub kahte valdkonda: tootmine (generaatorid, ajamid, taastuvenergiaseadmed, elektrikilbid, komplektalajaamad) ning müük (ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektid, kesk- ja madalpingeseadmed, automaatikaprojektid, robotid, korrashoiuteenused).

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara