Eesti äriliidrite toetus tuumaenergiale väheneb

Kesk- ja Ida-Euroopa (KIE) riikide seas läbiviidud KPMG uuringust selgus, et Eesti äriliidrite toetus tuumaenergiale on langenud 12%.

Kaheksas KIE riigis läbi viidud uuringu raames paluti äriliidritel vastata, millist energiaallikat tuleks eelistada riigi energeetikaportfelli arendamisel. Kui Eestis eelistas 2012. aastal tuumaenergiat 37 protsenti vastanutest, siis tänavu on neid 25 protsenti. Samas on taastuvenergiale osaks saanud toetus kasvanud 2012. aasta 31 protsendilt 48 protsendile. Põlevkivi eelistas 16% vastanutest.

Suur toetus tuumaenergiale Tšehhi Vabariigis (77 protsenti vastanutest), Slovakkias (66protsenti) ja mitmes teises riigis tähendab, et 40 protsenti KIE äriliidritest peab seda eelistatud energiaallikaks. Tuumaenergia pälvis märkimisväärse toetuse ka Balti riikides ja Poolas, kus tuumajaamu pole. Samas ei saa jätta tähelepanuta fakti, et taastuvenergia erinevad liigid nagu biomass, tuule-, päikese- ja hüdroenergia leidsid KIE8 riigis kokku 40 protsendi vastajate toetuse.

Näiteks Lätis pooldab 75 protsenti erinevaid taastuvenergialiike, samas kui tuumaenergia toetajaid (13 protsenti) oli seal KIE8 lõikes kõige vähem. Ka Rumeenias (66 protsenti) ja Ungaris (63) valis enamus taastuvenergia, samas kui Tšehhi Vabariigis (11 protsenti pooldajaid) ja Poolas (22 protsenti) ei peeta alternatiivseid energiaallikaid niivõrd oluliseks.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara