Autor: Raigo Neudorf • 10. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta Ettevõtte tiitli pälvis Top Marine OÜ

Eilsel pidulikul auhinnagalal Eesti Parimad Ettevõtted 2014 pälvis Aasta Ettevõtte tiitli Eesti juhtiv ujuvkaide tootja Top Marine OÜ.

EASi juhatuse esimehe Hanno Tombergi sõnul on Ettevõtluse Auhind riigi kõrgeim avalik tunnustus silmapaistvatele ja edumeelsetele eraettevõtetele.

„EAS on konkurssi läbi viinud juba 14 aastat ja peame vajalikuks seda traditsiooni kindlasti edasi kanda. Ettevõtete jaoks on ülioluline, et neid märgatakse, julgustatakse ja toetatakse. Ettevõtluse Auhinnaga tunnustame ettevõtteid erinevates kategooriates, kus võtavad mõõtu nii suured kui väikesed, piirkondlikud ja rahvusvaheliselt tuntud ettevõtted,“ selgitas Tomberg.

Mait Palts, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor ütles, et Konkurentsivõime Edetabel selgitab välja tugevaimad ettevõtted nende edukuse, tulemuslikkuse ja jätkusuutlikkuse järgi.

„Tegu on justkui ettevõtte kompleksvõimega, mis avaldub väga heades majandustulemustes - suuremas läbimüügis, paremates finantstulemustes, efektiivsuses ja produktiivsuses. Tunnustame ettevõtteid, kelle areng on aastate jooksul olnud jätkusuutlik ning kes on andnud ühiskonda märkimisväärse panuse. Peame oluliseks võrdselt suurte ettevõtetega tunnustada ka väikseid, et nad oleksid eeskujuks ja teerajajaks teistele alustajatele,“ lisas Palts.

EASi Ettevõtluse Auhind 2014 võitjad:Aasta uuendaja MP & Partners Engineering OÜ

Aasta eksportöör Top Marine OÜAasta piirkonna ettevõte Loodusvägi OÜAasta disaini rakendaja La Muu OÜAasta välisinvestor ABB AS

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja Eesti Tööandjate Keskliidu Konkurentsivõime Edetabeli 2014 võitjad:Aasta mikroettevõte Entronik OÜ

Aasta keskmise suurusega ettevõte Tallinna Teede AS Aasta suurettevõte EMT AS

Konkurentsivõimelisimad ettevõtted tegevusvaldkonniti:ABB AS, tööstus- ja energeetika

A. Le Coq AS, toiduainetööstusSwedbank AS, finantsvahendusToyota Baltic AS, hulgikaubandusEMT AS, side-, kommunikatsioon ja ITEstravel AS, turismTallinna Kaubamaja AS, jaekaubandusArealis AS, äriteenindus ja kinnisvaraE.R.S. AS, transport ja logistikaMerko Ehitus AS, ehitusOlympic Entertainment Group AS, teenindusReaalprojekt OÜ, arhitektuur ja projekteerimine

Aasta Ettevõtte žürisse kuulusid: välisminister Urmas Paet, väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling, Eesti Panga president Ardo Hansson, Tallinna Tehnikaülikooli rektor Andres Keevallik, Tartu Ülikooli rektor Volli Kalm, Ettevõtluse Auhind 2013 üldvõitja Kühne + Nagel ASi juhatuse liige Mart Ambur ja Silberauto ASi juhatuse esimees Väino Kaldoja.

Taustainfo peavõitja Top Marine OÜ kohta:

Top Marine OÜ on Eesti juhtiv ujuvkaide lahenduste pakkuja, kelle esimene ujuvkai valmis aastal 1996. Ettevõte toodab lihtsamatest plastujukitega ujumiskaidest keeruliste betoonist monoliitkaideni, kuhu sisse võivad olla projekteeritud nii elektri- kui veekanalid või reovee mahutid ja pumpamissüsteemid. Top Marine OÜ pakub lahendusi ujuvkaidel sadamatele ehk alates majasisesest projekteerimisest kuni täieliku valmimiseni. Ettevõte on ujuvkaide baasil ehitanud sadamaid Eestis sellistes kohtades nagu Vanasadama Jahisadam, Heltermaa sadam, Kuressaare sadam, Kalev Jahtklubi, Kärdla sadam ja Pärnu Jahtklubi. Kaugematest kohtadest leiab nende ehitatud kaisid näiteks Jaapanist ja Norra põhjaosast.Top Marine OÜ tootmine asub Rakvere külje all. Ettevõttes töötab täna 15 inimest.

Aasta Ettevõte valiti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) konkursi Ettevõtluse Auhind ning Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja Eesti Tööandjate Keskliidu Konkurentsivõime Edetabeli parimate seast.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077