San Francisco õllemeister pruulib Saaremaa õlut

California pruulikoda Anchor Brewing Company San Franciscos hakkas juulis tootma Saaremaa ale-tüüpi heledat, kuueprotsendilise alkoholisisaldusega õlut Saaremaa Island Ale, vahendas Meie Maa.

Pärmi selle õlle jaoks tõi õllemeister Mark Carpenter oma USA lääneranniku pruulikotta kaasa Saaremaa-reisilt, kirjutas õllesõpru ja -eksperte ühendav portaal Brewbound. Saaremaa Island Ale on Anchor Brewing Company käsitööõllede seeria Zymaster kuues õlu.

Kõik algas pruulimeistri reisist Läänemere äärde, sealhulgas Saaremaale, kus ta kohalikku õlut maitses ja siit õllepärmi kaasa viis. “Reisisime naisega läbi Saaremaa ja peatusime ühes baaris väljaspool linna,” meenutas Anchori pruulimeister Carpenter. “Palusin kohalikku vaadiõlut ja see filtreerimata õlu, mida ma sain, oli täiesti ainulaadne. Kohalik õllepärm oli see, mis tast erilise tegi ja mu tähelepanu köitis. Lõpuks sai sellest Zymaster sarja number kuus inspiratsiooniallikas.”

Saarlasele on ilmselt selge, et mister ja missis Carpenter kohtusid tolles müstilises külakõrtsis tõenäoliselt Pihtla õllega. Naastes San Franciscosse, eraldas Carpenter pudelis kaasa toodud õllest Eesti pärmi ja aretas sellest heleda ale-tüüpi õlle, mis on keskmise mõrkjusega. Pärmi filtreerimine võttis pruulikojal kuid, et saada õige, just Saaremaa õllele ainuomane rikkalik pikantsus.

Loe lisa Meie Maast.

Osale arutelus

  • aripaev. ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara