AS Samelin aitab töötajatel võlaprobleeme lahendada

AS Samelin juhi Leida Kikka sõnul on mitmed ettevõtte töötajad sattunud kiirlaenude tõttu võlaringi, mistõttu otsustas tööandja neile võlaprobleemide lahendamisel tuge pakkuda.

 „Väga paljud on sattunud võlaringi ja üks suuremaid põhjusi ka Eestist mujale kolimisel on laenud ja võlad,“ kommenteeris Kikka.  „Võtsime tööle vanglast inimesi, kellel oli jäänud vabanemiseni kuni 1 aasta, et neil oleks kergem integreeruda  ja oleks vabanemisel olemas töökoht. Paraku jäi meile kümnest inimesest tööle vaid üks, sest teised läksid Soome ja Norrasse, et mitte maksta oma võlgu.“

Kikka selgitas, et kui kohtust laekub enne täitemenetluse algust vastav dokument, aitab ta töötajatel sellest aru saada ja ära täita.

„Kui töötajal on täitelehed või inkassofirmade nõuded, siis eelkõige hindan nõudeid ja ebanormaalse nõude korral võtan töötaja nimel ühendust ning teen ettepaneku kompromissiks. Sageli see õnnestub. Samuti lepin kokku kõigi võlanõudjatega kindlas summas, mille pean töötaja palgast kinni, arvestades, et töötaja saaks normaalselt ära elada ja ei peaks välismaale põgenema oma võlgade eest. Sellised kokkulepped töötavad alati ja kõik on rahul. Ka võlanõudjale on parem, kui ta saab kas või 20 eurot igas kuus kuni lõpliku võla tasumiseni,“ lisas Kikka.

AS Samelin on Eesti kapitalil põhinev jalatsitootja. Alates 2007. aastast valmistab ettevõte ka jalatseid NATO erinevatele armeeüksustele.

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara