Tootmine augustis kallines veidi

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2013. aasta augustis võrreldes juuliga 0,5% ja võrreldes eelmise aasta augustiga 3,4%, teatas statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas augustis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, samuti hindade langus metalltoodete tootmises.

2012. aasta augustiga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning toiduainete tootmises, samuti hinnalangus kütteõlide tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2013. aasta augustis võrreldes juuliga 0,5% ja võrreldes 2012. aasta augustiga -1,4%.

Eelmise kuuga võrreldes tõusid augustis keskmisest enam elektrienergia, keemiatoodete ning metallide hinnad ning langesid nahktoodete, põllumajandussaaduste, kummi- ja plasttoodete ning toiduainete hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2013. aasta augustis võrreldes juuliga 0,5% ja võrreldes 2012. aasta augustiga -2,6%.

Eelmise kuuga võrreldes tõusid augustis keskmisest enam elektrienergia, nahktoodete ja jalatsite ning naftasaaduste hinnad, samas langesid keskmisest enam põllumajandussaaduste, metalltoodete ja rõivaesemete hinnad.

Osale arutelus

  • aripaev. ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara