„Rakvere sead kasvavad siinsamas Eestimaal, 25 seafarmis ja kogu ahelat juhime me ise alates söödatootmisest, sealt edasi seakasvatuse ja lihatoodete tootmiseni välja,“ selgitas Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees Teet Soorm.
Rakvere Farmides kasvatatakse aastas üle 250 000 sea, mis moodustab 40% Eestis kasvatatud nuumsigadest.
„Sigu kasvatatakse Eestis nii palju, et liha jätkub kõigile eestimaalastele ja jääb veel ülegi. Nii rändab osa elussigadest ja sealihast teistessegi riikidesse,“ selgitas Soorm seakasvatuse olulisust Eestis.
Eesti inimene sööb aastas keskmiselt 32 kg sealiha, millest ligi pool moodustavad Rakvere värske liha ja lihatooted.
AS Rakvere Lihakombinaadi 2012. aasta käive oli 116 miljonit eurot. Ettevõttes saab tööd üle 900 inimese.