Toodangus veel 1% kasvu

Tööstusettevõtted tootsid veebruaris 1% rohkem toodangut kui mullu samal kuul, teatas statistikaamet.

Töötleva tööstuse toodang suurenes 2012. aasta veebruaris eelmise aasta veebruariga võrreldes 2%. Enim mõjutas toodangu kasvu eksport – välisturule müüdi 73% kogu töötleva tööstuse toodangust. Töötleva tööstuse toodangu müük ekspordiks suurenes eelmise aasta veebruariga võrreldes 5%, müük kodumaisele turule 4%.

Veebruaris ületas toodang eelmise aasta sama kuu mahu enamikus tööstusharudes. Suurema osatähtsusega tööstusharudest kasvas toodang elektroonikaseadmete, toiduainete ja elektriseadmete tootmises, vastavalt 1%, 6% ja 17%. Toodang vähenes puidutöötlemises, metall- ja keemiatoodete tootmises.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2012. aasta veebruaris tööstuses kokku 1% rohkem toodangut kui jaanuaris, sealhulgas töötlevas tööstuses toodangu maht võrreldes jaanuariga oluliselt ei muutunud.

2011. aasta veebruariga võrreldes toodeti 3% vähem elektrit ja 2% rohkem soojust.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

NPM Silmet otsib TOOTMISJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Otto Bock Estonia otsib NÕUDLUSE PLANEERIMISE JA KLIENDIHALDUSE JUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

10. september 2017

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

Käsi­raamatud