Toodangus veel 1% kasvu

Tööstusettevõtted tootsid veebruaris 1% rohkem toodangut kui mullu samal kuul, teatas statistikaamet.

Töötleva tööstuse toodang suurenes 2012. aasta veebruaris eelmise aasta veebruariga võrreldes 2%. Enim mõjutas toodangu kasvu eksport – välisturule müüdi 73% kogu töötleva tööstuse toodangust. Töötleva tööstuse toodangu müük ekspordiks suurenes eelmise aasta veebruariga võrreldes 5%, müük kodumaisele turule 4%.

Veebruaris ületas toodang eelmise aasta sama kuu mahu enamikus tööstusharudes. Suurema osatähtsusega tööstusharudest kasvas toodang elektroonikaseadmete, toiduainete ja elektriseadmete tootmises, vastavalt 1%, 6% ja 17%. Toodang vähenes puidutöötlemises, metall- ja keemiatoodete tootmises.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2012. aasta veebruaris tööstuses kokku 1% rohkem toodangut kui jaanuaris, sealhulgas töötlevas tööstuses toodangu maht võrreldes jaanuariga oluliselt ei muutunud.

2011. aasta veebruariga võrreldes toodeti 3% vähem elektrit ja 2% rohkem soojust.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara