Autor: Tanel Raig • 26. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kokkuvõte 26. jaanuari tööstusuudistest

Kokkuvõte tööstussektorile olulistest uudistest lehekülgedelt aripaev.ee, bestsales.ee, best-marketing.com, ehitusuudised.ee, sekretar.ee ja toostusuudised.ee.

Paide piimakombinaat paneb ajutiselt uksed kinni. Paide piimakombinaadi omanik Oliver Kruuda tunnistas, et Paide tööstus lõpetab ajutiselt tootmise, kuid lubas, et kui pealinnas tehas suletakse, tuuakse sealne tootmine üle Paidesse, kirjutas Järva Teataja. Piimakombinaadi omanik Oliver Kruuda ütles, et tõhustab tootmist kõigis neljas tootmisüksuses. Kruuda sõnas, et kilepiima tootmine on Paides lõppenud ja tänavu läheb ka kõrgkuumutatud piimatoodete valmistamine Põlvasse. Seejärel Paide tootmishoone ajutiselt konserveeritakse. Loe edasi SIIT.

Paabut: tänavu veab majandust sisenõudlus. Kui mullu vedas majandust eksport, siis sel aastal on aga peamiseks majanduskasvu mootoriks sisenõudlus, märkis Swedbanki makroanalüütik Annika Paabut. Eesti majandusele oli möödunud aasta väga hea aasta – majandus kasvas kiiresti, tuues kaasa nii investeeringute kui ka hõive kasvu. Ootustest kiiremini kasvas nii eksport kui ka sisemaine nõudlus. Sellel aastal on oodata kasvu aeglustumist, kuid prognoosi kohaselt kasvab Eesti majandus käesoleval aastal 2,7%. Loe edasi SIIT.

Gaasivõrgu eraldamine - kas anda gaasi või tõmmata pidurit? Vabariigi Valitsus andis selle aasta esimestel päevadel heakskiidu majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis välja töötatud maagaasiseaduse muutmise seaduse eelnõule, mis on sammuke lähemale koalitsioonilepingus kokkulepitud energiapoliitilise eesmärgi saavutamisele – eraldada Eesti Gaasist gaasi ülekandevõrk ja luua Eleringiga sarnane sõltumatu gaasi ülekandevõrku omav süsteemihaldur. Seaduseelnõu seletuskirjas on öeldud, et Euroopa maagaasi siseturu direktiivi 2009/73 artikkel 49 näeb Eestile ette erandi ega nõua gaasi ülekandevõrgu omandilist eraldamist gaasi müüjast seni, kuni mistahes Balti riik või Soome ei ole otseselt ühendatud muu liikmesriigi kui Eesti, Läti, Leedu ja Soome maagaasivõrguga. Eesti otsustas sellest erandist loobuda. Gaasi ülekandevõrk peab eelnõu kohaselt olema gaasi müüjast omandiliselt lahutatud ja sõltumatu süsteemihalduri käsutuses hiljemalt 2015. aasta alguseks. Loe edasi SIIT.

AS Leibur otsib oma meeskonda turundusjuhti. Loe täpsemalt SIIT.

Veerpalu nimi kaob Fazeri leivapätsidelt. Kui mullu mais kadus positiivse dopinguproovi andnud kahekordse suusatamise olümpiavõitja Andrus Veerpalu pilt ja nimi Talleggi klassikalise kana pakendilt, siis nüüd eemaldatakse kuulsa sportlase nimi ka Fazeri leivalt. Veel eile oli võimalik Tallinnas Kadrioru Selverist osta tumedat rukkileiba, millele on kirjutatud: Andrus Veerpalu peal testitud, teatas Õhtuleht. Fazer Eesti turundusjuht Riina Aamisepp ütles, et ligi poolteist aastat tagasi poelettidele jõudnud toote kilekotid trükiti kampaania alguses, ent uutel kilekottidel Veerpalu nime enam pole. Loe edasi SIIT.

Hiiretootja kärpis prognoosi. Maailma suurim arvutihiirte tootja Logitech International andis käibe- ja ärikasumihoiatuse, kuna euro on nõrgenenud ja kahanenud on nõudlus veebikaamerate ja kaugjuhtimispultide järele, vahendab Bloomberg. Kompanii vähendas 31. märtsil lõppeva majandusaasta käibeprognoosi 2,3 miljardile dollarile ja ärikasumi 60 miljonile dollarile. Alles septembris kärpis Logitech kogu aasta ärikasumiprognoosi 90 miljonile dollarile 2,4 miljardi dollarilise käibe juures. „Euro on märkimisväärselt nõrgenenud kolme kuuga,“ ütles Šveitsi ettevõtte ajutine juhatuse esimees Guerrino De Luca. Loe edasi SIIT.

Hyundai kasum suurem kui Nissanil ja Toyotal kokku. Lõuna-Korea suurim autotootja Hyundai Motor teenis neljandas kvartalis 38% rohkem kasumit, kui aasta tagasi. Edu taga on USAs laineid löönud Elantra mudel. Autofirma sõnul teeniti detsembris lõppenud kolme kuuga 2 triljonit woni (1,8 miljardit dollarit) puhaskasumit. Eelmine aasta oli puhaskasum veel 1,45 triljonit. Loe edasi SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077