Soros: kõrgemad toorainehinnad kummitavad veel aastaid

Aastakümne jagu kestnud toorainete buum võib veel kesta aastaid, enne kui pakkumine suudab käia kaasas nõudlusega, ütles miljardärist investor George Soros.

„Toorained on traditsiooniliselt väga tsüklilised, seetõttu on oluline see, kus me tsüklis asume,“ ütles Soros Davoses intervjuus Bloombergile. „Arvan, te oleme üsna kaugele jõudnud. Meil on olnud terve aastakümne pikkune toorainebuum. Paljud uued investeeringud hakkavad lõpusirgele jõudma, kuid need ei ole veel tootmisstaadiumis, milleks kulub veel aastaid.“

„Aasta tagasi oli väljavaade inflatsiooniline, kuid tegelik reaalsus on see, et arenevad turud kogevad deflatsioonilisi surveid,“ jätkas Soros. „Kuna meil on toorainebuum, mis tähendab sisulist usaldamatust kõigi valuutade suhtes, mitte vaid dollari suhtes, on parem omada tooraineid."

Osale arutelus

  • Romet Kreek

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Käsi­raamatud