Saksamaa tahab raha eest tuumajaamade elu pikendada

Saksamaa konservatiividest ja liberaalidest koosnev valitsuskoalitsioon tuli mõttele teenida tuumajaamade ekspluatatsioonitähtaegade pikendamisest riigikassasse kümneid miljardeid eurosid, kirjutas Welt.

Angela Merkeli plaan ajas opositsiooni marru, kuna see on vastuolus 2002. aastal heaks kiidetud programmiga aatomienergia tootmise järk-järgulisest lõpetamisest. Selles programmis nähti iga reaktori tegevusajaks 32 aastat. Kuna reaktorid on käiku läinud eri aegadel ja aeg-ajalt kontrolliks ning remondiks seisatud, Saksamaa 17 tuumajaama seiskamise ühtset kuupäeva pole. Viimane neist, Neckarwestheim II, peaks töötama 2022. aastani.

Nüüd tahab valitsus reaktorite tööaega pikendada vastavalt nende seisukorrale 4-28 aastat, millega kasvab reaktorite üldine eluiga 36 aastalt 60 aastani.

Osale arutelus

  • Anne Oja

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara