Swedbank taotleb saneerimisel Glaskeki pankrotti

Swedbank on seisukohal, et Glaskek ASi saneerimise praegusel kujul ei ole võimalik ning taotleb oma 22. juuni avalduses Harju maakohtult ettevõtte pankrotti.

„AS Swedbank esitas 22. juunil Harju maakohtule AS Glaskeki pankrotiavalduse. Pankrotiavalduse esitamine põhines otsusel, et saneerimise jätkamine ei ole võimalik,” ütles Äripäevale Swedbanki Balti panganduse kõrgendatud äririski juhtimise divisjoni juht Eestis Lars Nilsson.

Tema sõnul on Swedbanki kõrgendatud äririski juhtimise üksus AS Glaskekiga aktiivselt tegelenud juba eelmise aasta hilissuvest. ”Oleme koostöös kliendiga olukorda analüüsides otsinud võimalust ettevõte restruktureerida. Pärast põhjalikku analüüsi ei näinud pank võimalust taastada AS-i Glaskek jätkusuutlikku äritegevust saneerimise abil. Seetõttu tõusis päevakorda vajadus algatada pankrotimenetlus,” märkis Nilsson. Tema sõnul kaasati otsuse tegemisse rahvusvaheliste ekspertide abi, sealhulgas konsultatsioonifirma Ernst & Young, kes tegi Glaskeki ja Swedbanki tellimusel ettevõtte ärianalüüsi.

Samas ei plaani pank Glaskeki pankrotiga päris kinni panna. ”Pankroti käigus püütakse hoida ettevõtte elujõulist osa tegutsemas, et müüa seda uutele omanikele ühtse tervikuna. Seega ei tähenda pankrott ilmtingimata ettevõtte varade eraldiseisvat müüki, vaid eelkõige selgelt reglementeeritud juriidilist protsessi, mille käigus võlausaldajatel on võimalik osa laenatud rahast tagasi saada,” selgitas Nilsson.

Kui palju täpselt Glaskek Swedbankist laenanud on pank Äripäevale ei öelnud.

Osale arutelus

  • Kadrin Karner

Toetajad

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

NPM Silmet otsib TOOTMISJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

Käsi­raamatud