Puusaag: Henkelil oli kaks Makroflexi tehast liiga lähestikku

Olen juba ammu mõelnud, et miks nad hoiavad töös kahte tehast nii väikese vahemaa taga, kommenteeris konkurent, OÜ Krimelte juht Jaan Puusaag uudist, et Henkel Makroflex tõi oma tootmise Soomest Eestisse.

„Kaupa, mida võib eksportida üle terve gloobuse, ei peaks tegema kahes kohas nii lähestikku,“ lausus Puusaag ja lisas, et ilmselt oli sellel ajalooline taust, miks kaks tehast nii väikese vahemaa taha omal ajal ehitati.

Puusaagi hinnangul oli Henkeli tehase ületoomine pragmaatiline otsus, mida oli tegelikult juba ammu oodata. „Kulubaas on Eestis väiksem – see on ilmselt peapõhjus – ja maksude seisukohast on küllap Eestis otstarbekam toota,“ loetles Puusaag ületoomise põhjuseid. „Ja ju siis peeti ka Eesti spetsialiste piisavalt pädevateks. Suure kontserni vaatevinklist vaadatuna on tootmise ületoomine mõnes mõttes ka tunnustus eestlastest meeskonnale.“

Puusaagi sõnul on nad Makroflexiga konkurendid, aga see, kas ehitusmontaaživahtu toodetakse Eestis või mitte, ei muuda kohalikul turul midagi. „Meie mõlema äritegevus Eestis on nii väike, enamik toodangust läheb eksporti,“ põhjendas Puusaag.

Osale arutelus

  • Väinu Rozental

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara