Savisaar kiidab Kalevi müügi heaks

Kui 2006. aastal ütles Oliver Kruuda Eesti Ekspressile Kalevi müümises plaanist rääkides, et toonane majandusminister Edgar Savisaar ei lubanud müüa siis täna annaks Tallinna linnapea Kalevi müügile rohelise tule.

„Praegu soovitaksin pigem müüa, sest ettevõtlusekeskkond Eestis on niisugune, mis kahjuks ei anna Kalevile ja teistele temataolistele ettevõtetele enam arengu ning allesjäämise võimalusi," vastas Tallinna linnapea Edgar Savisaar Äripäeva küsimusele, kui täna oleks Oliver Kruuda tema käest nõu küsinud, kas ta oleks Kalevi müügile rohelise tule andnud.

Savisaar lisas veel, et pole ju Kalev sugugi ainuke firma, mis praegu Eesti kapitali käest ära on läinud või on minemas.

Eile teatas Oliver Kruuda, et Norra suurkontserni Orkla Soome ettevõte Felix Abba sõlmis lepingu Kalev Chocolate Factory (KCF) ning selle küpsiste ja jahusegude ärisegmentide ostmiseks. Vastavalt lepingule omandab Orkla 100 protsenti Kalev Chocolate Factory (KCF) aktsiatest, kaasa arvatud ettevõtte tehase Jüris. KCFi aastane müügikäive on ligikaudu 28 miljonit eurot ning seal töötab ligi 400 inimest.

Neli aastat tagasi antud intervjuus Äripäevale ütles Oliver Kruuda, et viie aasta pärast näeb ta Kalevit veel Eesti firmana ja mitte mõne välismaise firma osana.

Osale arutelus

  • Kadrin Karner

Toetajad

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

Käsi­raamatud