Autor: Katariina Krjutškova • 20. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakveres taasavatakse piiritustehas

Pankrotistunud Moe ja Rakvere piiritustehase uus omanik paneb aprillis taas piiritustehase töösse.

Rakvere tehase taaskäivitamiseks kulub vähemalt 30 miljonit krooni. Hetkel on piiritustehase uue omaniku Sven Ivanovi sõnul kulutatud torude ja muude seadmete väljavahetamiseks kulunud ligi kolm miljonit krooni.

Piiritustehas hakkab ennekõike toodangut välja eksportima. Läbirääkimisi on peetud Läti, Leedu ja Venemaa tarbijatega, kuid sihikule võetakse ka Rootsi ja Soome. Ivanovi sõnul on aga ka Eesti väga suur piirituse tarbija ja seega on kõneldud ka Liviko juhi Janek Kalviga.

„Livikoga oleme paari sõnaga rääkinud, aga raske on rääkida asjast, mida veel olemas pole,“ ütles Ivanov. Tema sõnul tuleb esmalt tõestada, et tehas suudab jätkusuutlikult toota ja näidata, et kavatsetakse jääda vaid piirituse juurde.  „Viinatootjate kerge hirm on see, et hakkame viinaasja tegema ja siis tekib huvide konflikt,“ sõnas Ivanov.

Esialgu plaanitakse aastas toota kolm miljonit liitrit piiritust. Kuna tehase tootmissuutlikus on viis miljonit liitrit aastas, püüeldakse tasapisi selle poole.

Kalvi sõnul jääb sellest mahust Liviko jaoks veidi väheseks. Kalvi aga ei salanud, et kui hind ja kvaliteet on hea, võib Rakvere toodangut sisse osta küll.

Rakvere piiritusetööstus hakkab toorainet ostma kohalikelt põllumeestelt.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077