Leis: Läti olukord kohutab rohkem kui uued seadused Eestis

Võrreldes Lätiga on Eesti maksu- ja seadusemuudatused ning euro suunas minek ikkagi väga mõistlik, märkis Premia Foodsi juht Kuldar Leis.

„Usaldan riiki, et ju siis oli vaja neid seadusemuudatusi sisse viia,“ rääkis Leis jaanuarist jõustuvatest maksu- ja seadusemuudatustest. „Kuigi maksumuudatused tulevad järsemini kui nad võiks, aga see ongi Eesti eelis, et me saame väikese riigina kiiresti ja paindlikult käituda,“ märkis ta.

„Kuna meil on äri mitmes riigis, siis meid kohutab rohkem see, mis Lätis toimub. Selle taustal on Eesti käitumine ja euro suunas minek ikkagi väga mõistlik,“ tõdes Leis. See, et Läti pensionärid saavad veebruarist taas täispensioni, on riigile jälle hoop, lisas ta.

Leis rääkis, et ühe päevaga midagi ei muutu majanduses, aga tundub, et Eesti on varasematel aastatel käitunud palju targemini kui Läti. „Oleme Lätis tõmmanud kulusid nii palju kokku kui võimalik, õigemini meie lätlased on ise väga mõistlikult selles osas käitunud.“

„Kuid ega me sealt ära ei kavatse tulla, pikas perspektiivis peab ikkagi Lätis, Leedus, Soomes kohal olema, et mingitki eksporti teha ja firmat edendada,“ ütles Premia juht.
 
„Arvan, et järgmise aasta esimene pool tuleb väga-väga raske, kuni aprilli-maini on raske, sest tarbimine on endiselt põhjas. Kuid aasta teine pool peaks paremaks minema, sest siis on euro-ootus ka lähemal,“ rääkis Leis.

Osale arutelus

  • Katre Pilvinski

Toetajad

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

Otto Bock Estonia otsib NÕUDLUSE PLANEERIMISE JA KLIENDIHALDUSE JUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

10. september 2017

Käsi­raamatud