Eesti Energia ja Strantum hakkavad koos elektrit tootma

Eesti Energia AS ja Harku vallavalitsusele
kuuluv OÜ Strantum sõlmisid täna osanike lepingu, mille kohaselt asutatakse koos
Eesti Energia Tabasalu Koostootmisjaam OÜ. Loodava osaühingu eesmärgiks on
gaasil töötava elektri ja soojuse koostootmisjaama rajamine Tabasallu
olemasoleva Strantumi gaasikatlamaja kõrvale 2010. aasta lõpuks.

Koostootmisjaama kavandatav elektriline võimsus on 2 MW ning soojuslik võimsus 2 MW, mis katab ca 75 % Tabasalu küttevajadusest. Kogu toodetav soojus läheb olemasolevasse Strantumi soojusvõrku ning kogu elekter läheb Eesti Energia võrku, teatasid ettevõtted. Tabasalu koostootmisjaama eeldatav maksumus on veidi üle 15 miljoni krooni ning see sisaldab jaama projekteerimist, ehitamist, elektri ja soojusvõrguga liitumist ja käivitamise kulusid. Lõplik maksumus selgub vajalike hangete läbiviimise järel.

Loodava osaühingu põhitegevusalaks on soojuse ja elektrienergia tootmine ning müük tulevasest koostootmisjaamast. Selle osakapitalist kuulub Eesti Energiale 55% ja Harku vallale kuuluvale kommunaalteenuseid ja kinnisvara teenuseid osutavale ettevõttele Strantum 45%.

„Tabasalu on Eesti Energia jaoks juba teine väikekoostootmise projekt. Aasta alguses sisenesime väikekoostootmise valdkonda ostes BLRT-lt kaks Koplis asuvat maagaasil töötavat 2,4 megavatist soojuse- ja elektri koostootmisseadet,“ sõnas Eesti Energia elektritootmise arendamise osakonna juhataja Timo Tatar. „Edaspidi plaanime ehitada väikeseid biomassil või gaasil töötavaid elektri ja soojuse koostoomisjaamu ka teistesse sobivatesse asukohtadesse üle Eesti.“

„OÜ Strantum on aktiivselt otsinud võimalusi oma klientidele müüdava soojusenergia hinna alandamiseks. Nüüd, koostöös usaldusväärse partneriga, osutub see ka võimalikuks. Koostootmisjaama rajamine võimaldab müüa soodsama hinnaga soojusenergiat, suurendada soojatootmise töökindlust ning võimalust toota ja müüa rohkem soojust,“ lisas OÜ Strantum juhatuse esimees Toivo Promm.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara