Tööstustoodang mullusest 30% nigelam

Tööstusettevõtete toodang oli 2009. aasta
juunis 30% väiksem kui eelmise aasta juunis, teatas statistikaamet. Eelmise
aasta lõpus alanud tööstustoodangu järsk langus jätkus ka juunis.

Languses olid kõik töötleva tööstuse harud, peale muude transpordivahendite tootmise (laevaehitus), kus toodang suurenes 44%. Selle haru väikse osatähtsuse tõttu ei mõjutanud laevaehituse kasv kogu töötleva tööstuse toodangu näitajat.

Eelmise aasta juuniga võrreldes vähenes üle poole metalli ja metalltoodete toodang. Rohkem kui 40% oli langus ehitusmaterjali, keemiatoodete, paberi, masinate ja seadmete ning mootorsõidukite tootmises.

Üle 30% vähenes elektroonikaseadmete, rõivaste, mööbli ja kütteõlide tootmine. Langus oli väikseim farmaatsiatoodete tootmises (6%) ning ka suurimas tööstusharus, toiduainete tootmises, mis on valdavalt siseturule orienteeritud. Seal vähenes toodang 8%.

Elektrienergia tootmine suurenes juunis eelmise aasta juuniga võrreldes 21%, eelkõige ekspordi suurenemise tõttu. Suurem osa elektrist eksporditi Lätti. Soojuse tootmine vähenes 13%.

Kui 2008. aasta detsembris vähenes toodang 22% ja tänavu jaanuaris 26%, siis alates veebruarist on langus võrreldes eelmise aasta sama kuuga püsinud 30% piires.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel juunis võrreldes eelmise kuuga tööstustoodang oluliselt ei muutunud. Eelmise kuu tasemel püsimisele aitas kaasa eleTöötleva tööstuse toodangu mahuindeks ja selle trenda, jaanuar 2000 – juuni 2009ktrienergia toodangu kasv, kuna töötleva tööstuse toodang vähenes kuuga ligi 1%.

Töötleva tööstuse toodangu mahuindeks ja selle trenda, jaanuar 2000 – juuni 2009 Töötleva tööstuse toodangu mahuindeks ja selle trenda, jaanuar 2000 – juuni 2009

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara