Balbiino kandis laotrahvi kohe kuludesse

2 miljoni kroonise laotrahvi pärast kohut
käiv AS Balbiino maksis trahvi kohe ära ja kandis kulusse. Kuna Balbiino
pole turgu moonutanud, jätkab firma kohtuteed.

Äripäeva küsimustele vastas Balbiino juht Jaak Muug.

Mis tunnetega Euroopa kohtu otsuse vastu võtate?

Euroopa kohtu otsus on eelotsus ja käsitleb vaid Euroopa õiguse tõlgendamist antud vaidluse kontekstis. Ehkki kõigile Tallinna halduskohtu poolt esitatud küsimustele vastas Euroopa kohus jaatavalt andes justkui rohelise tule Eesti riigile laovaru trahvide määramiseks, siis küsimustele vastates andis Euroopa kohus täiendavaid selgitusi, mida Eesti kohtud peavad otsuse langetamisel silmas pidama. Seetõttu ei saa me nõustuda ministeeriumi asekantsleri (Andres Oopkaup - toim) seisukohaga, nagu oleks Euroopa kohus andnud juba lõpliku hinnangu.

Mis Balbiino laovaru vaidlusest edasi saab?

Tutvume hoolikalt Euroopa Kohtu otsusega ning jätkame oma seisukohtade kaitsmist Tallinna halduskohtus. Balbiino ei ole turgu moonutanud ning selline trahv oleks ebaõiglane ning sisuliselt topeltmaksustamine.

Kui palju Balbiino Euroopa kohtu otsuse tõttu rahaliselt kaotab?

Balbiino tasus kohe kõik maksuteadetega nõutud summad riigieelarvesse ning trahvisummad on ettevõtte raamatupidamises konservatiivselt kajastatud. Oleme trahvid juba vaidluse algusest saadik kuludesse kandnud ja seetõttu Euroopa kohtu otsus Balbiino majandustulemustele mingit mõju ei oma.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara