President käib homme generaatoritehases

President Toomas Hendrik Ilves külastab
homme ABB Jüri tehaseid. Visiidi käigus tutvub president ABB Jüri
elektrimasinate tehase ja tööstuselektroonika tehasega.

ABB Jüri elektrimasinate tehas valmistab tuulegeneraatoreid maailma juhtivatele tuulikutootjatele. ABB Jüri tööstuselektroonika tehase tegevuse põhisuund on madalapingeliste sagedusmuundurite tootmine.

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast. 2008. aastal pälvis ABB Eesti parimale ettevõttele Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse poolt antava ettevõtluse auhinna. 2007. ja 2008. aastal sai ABB ka aasta välisinvestori auhinna.

Eelmisel kuul käis peaminister Andrus Ansip Krimelte tehast vaatamas ja ta tõi sellest rääkides positiivse näitena ka ABBd esile.

"Krimelte on tõsine tegija! Käisin ka eelmise aasta lõpus ABBd külastamas. Kui inimesed loevad vaid Kroonikat või vaatavad mingisuguseid telekanaleid, siis kes nende arvates Eestis tegijad on? Nende arvates on tegija Sõõrumaa, Kruuda, kes annab Pingile Porche, ja Kilk," rääkis Ansip.

"Kuid ABB toodab aastas kahe miljardi eest ekspordiks, kes sellest kirjutab? Krimelte toodab aastas miljardi eest ekspordiks! No justkui nagu polegi tegija!? No ma tean, et Äripäev on neist kirjutanud, kuid lai avalikkus Eestis ei tea tõeliste töösturite nimesid ja neil pole ettekujutustki, et see juhtub kõik siin Eestis. Ja Krimelte, suuruselt neljas viies vuugihermeetika tootja Euroopas! Kelle õlgadel see Eesti majandus siis ikkagi seisab? On siis need Kilgid ja teised või on need Krimelte ja ABB," rääkis peaminister.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

Käsi­raamatud