Eesti Energia tegi 3,5& mld eest investeeringuid

Eesti Energia kontserni investeeringud olid
märtsiga lõppenud majandusaastal viimase kuue aasta suurimad, ulatudes 3,5
miljardi kroonini ning kasvades aastaga 32 protsenti, teatas ettevõte.

„Investeeringud elektrivõrkude ja elektrienergia tootmise arendamisse on Eesti Energia jaoks esmatähtsad ning lõppenud majandusaasta tugevad finantstulemused lubasid meil teha viimase kuue aasta suurima investeeringu," ütles Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive ettevõtte arengut kommenteerides.

Eesti elektrivõrkudesse investeeris Eesti Energia suurima osa kogu investeerimismahust ehk 2,2 miljardit krooni. Suurim investeeringute maht oli Jaotusvõrgul, kus uute liitumiste väljaehitamisse ning elektriliinide töökindluse ja kvaliteedi tagamisse investeeriti ligi 1,6 miljardit krooni. Põhivõrgu suurimad investeeringud olid seotud jaotusseadmete ja kaabelliinide renoveerimisega, kokku investeeriti 606 miljonit krooni.

Möödunud majandusaastal sõlmiti Narva Elektrijaamade neljale plokile väävlipüüdmisseadmete paigaldamise leping, mille kogumahuks on ligi 1,5 miljardit krooni. “Vanadele energiaplokkidele filtrite paigaldamine on suurim investeering Eesti põlevkivitööstusesse peale uute keevkihtkatelde ehitust," rõhutas sellel aastal tehtud sammu tähtsust Narva Elektrijaamade juhataja Ilmar Petersen.

Elektri ja soojuse tootmise valdkonnas oli üheks olulisemaks investeerimisobjektiks Baltimaade võimsaim Aulepa tuulepark, kuhu tehtud investeeringud ületasid 440 miljonit krooni. Elektri ja soojuse tootmise valdkonna arengusse investeeris Eesti Energia möödunud majandusaastal 776 miljonit krooni.

Kütuste valdkondade investeeringud moodustasid 496 miljonit krooni, põhilised investeeringud on tehtud Eesti Põlevkivi tootmisseadmete uuendamisse ja Narva Õlitehase seadmete töökvaliteedi parandamisse.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara