Maaomanikke ahvatleb 3000 eurot tuuliku eest aastas

Eurowind OÜ, mis kavatseb
Pärnumaale umbes 50 tuulikuga Sauga tuuleenergiajaama rajada, lubab
maaomanikele ligemale 3000 eurot ehk poolsada tuhat krooni tuuliku pealt
aastas.

Sel nädalal Sauga vallamajas avalikul arutelul said nii vastu- kui pooltolijad aimu Eurowind OÜ kavatsustest rajada Sauga valda Urge, Rütavere ja Pulli külla umbes 50 tuulikuga Sauga tuuleenergiajaam, kirjutas Pärnu Postimees.

Maaomanikud, kelle kinnistutele peaksid tuulikud juba arendajaga kokkulepitult tulema, on enamasti tuulikute poolt, sest neile hakkab laekuma arvestatav summa renditasuna. On neidki, kes leiavad, et poolesaja tuuliku mõju sotsiaal-majanduslikule keskkonnale on tugevalt alahinnatud ja arendaja on maaomanikke rendituluga meelitades ära kasutanud inimeste teadmatust.

Rütaveres teravilja kasvatav Ants Viies on üks neist, kelle maa peale peaksid tuulikud tulema ja kel leping nende lubamise kohta Eurowindiga sõlmitud. Viiese maale pandaks püsti neli tuulikut ja talunik möönab, et lubatud tasu selle eest on kopsakas, ligemale 3000 eurot ehk poolsada tuhat krooni tuuliku pealt aastas.


Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara