Saksa gaasiärimees: Läänemeri on usaldusväärseim gaasi transiitmaa

Ühe suurema Saksa gaasijaotusfirma Wingas
juhi Rainer Zehle sõnul on Nord Streami projekt innovaatiline, Euroopa oma ning
eelkõige vältimatult vajalik, viidates ebausaldusväärsele Ukrainale.

Zehle esines eile Berliinis ajalehe Handelsblatt aastakonverentsil, vahendas RIA Novosti. Tema arvates peaks viimaste nädalate sündmused seoses Vene gaasi transiidiga läbi Ukraina vabastama Rootsi, Poola ja Baltimaade esindajad viimastest kahtlustest ja lõplikult veenma neid, et “Euroopa Liidu otseühendus Siberi maagaasimaardlatega on elukindlustus.”

“Tarnekatkestusi - võtmesõna on siin Ukraina - saab kompenseerida täiendavate gaasijuhtmete abil. Seepärast tahamegi Saksamaa ja Euroopa otsest ligipääsu Siberi gaasile. Daamid ja härrad, kõige usaldusväärsem gaasitransiidi riik on Läänemeri.”

Zehle märkis ka, et lisaks täiendavale gaasitranspordi võimalusele tähendab juhtme ehitus ja selle hilisem ekspluatatsioon suuri investeeringuid, see aga aitab kaasa üleilmse finantskriisi mõjude ületamisele.

Gaasijuhtme esimese järgu võimsusega 27,5 mld m3 aastas käikulaskmine on määratud järgmisse aastasse, sama suurel teisel järgul 2012. aastasse. 51% aktsiate omanik on Gazprom, vähemusosalus jaguneb kahe Saksa ja ühe Hollandi firma vahel.

Juhtme kaudu eksporditava gaasi põhiallikas on maardla Siberis Jamali-Neenetsi autonoomses ringkonnas, tarbijad eelkõige Saksamaal, Suurbritannias, Hollandis, Prantsusmaal ja Taanis.

Osale arutelus

  • Tiit Elner

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara