Hanza Tarkon: elektroonikatööstus on ettearvamatu

Tartu elektroonika- ja
peenmehaanikafirmafirma ASi Hanza Tarkon (endine AS Tarkon) eelmise aasta
müügitulu jäi sisuliselt samale tasemele, nagu see olid aasta varem ehk 700
miljoni krooni kanti.

„Ka tänavuse aasta käibeprognoos on samas suurusjärgus,“ ütles Hanza Tarkoni juhataja Villu Ehrlich. „Samas on aga tänavu riskid tunduvalt suuremad, sest turg on ettearvamatum ja muutused turul toimuvad üha kiiremini. Edukus sõltub sellest, kui kiiresti muutustele reageerid ja kuivõrd suudad riske maandada.“

Hanza Tarkoni eelmise aasta käive oli hinnanguliselt 700 miljonit krooni ja kasum umbes 20 miljonit krooni. 2007. aastal oli käive 698,7 miljonit krooni ja kasumit teenis ettevõte 34,4 miljonit krooni, millest umbes 20 miljonit krooni moodustas erakorraline kasum ühe kinnistu müügist. Hanza Tarkoni töötajaskond on sama suur nagu Elva elektroonikafirmas ASis Enics Eesti ehk ligi 530 inimest.

Elvas tegutsev tööstuselektroonikafirma AS Enics Eesti sai mullu läbi aegade parimad majandustulemused. Enics Eesti juhataja Kalle Kuusiku kinnitusel on nad tänavust prognoosi tehes endiselt optimistlikud, sest tööstuselektroonika valdkonnas pole majandussurutist oluliselt tunda.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara