RMK teeb riigieelarvesse hiigelsüsti

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK)
nõukogu kinnitas reedel 2009. aasta eelarve, mille kohaselt kannab keskus
riigieelarvesse 680 miljonit krooni.

RMK kogutulud on tuleval aastal 1,7 miljardit krooni, teatas keskus. Riigieelarvesse on koos varasemate aastate jaotamata kasumiga kavandatud kanda 680 miljonit krooni. Järgmise aasta riigieelarveliste kohustuste kandmise järgne kasum on planeeritult 76 miljonit krooni ja tegevuskulud 1,4 miljardit krooni.

2009. aastaks prognoositavad tulud kukuvad seoses puiduhinna eeldatava langemisega 14%. „Kuid jätkuvalt on vajadus teha rohkem metsakasvatuslikke ja loodushoiu alaseid töid, mistõttu tegevuskulud suurenevad 9%,“ selgitas RMK nõukogu esimees Ülle Rajasalu. „Positiivne on see, et tänavu RMKs läbiviidud ümberkorralduste tõttu vähenevad üldhalduskulud eelarves 13%, olles madalamal isegi 2007. aasta tasemest,“ lisas Rajasalu.

Ühe näitena tegevuskulude paratamatust suurenemisest tõi Rajasalu välja transpordikulud. „Puidutööstuste sulgemise ja transpordipiirangute tõttu on nii keskmised veokaugused kui sõitude arv suurenenud, mistõttu ainuüksi transpordikulud on järgmise aasta eelarves 71 miljoni võrra tänavusest kõrgemad,“ selgitas ta.

Metsakasvatustööde mahud 2009. aasta eelarves on planeeritud järgmiselt: uut metsa rajatakse 4386 ha, metsanoorendikke hooldatakse 13 000 ha, harvendusraieid teostatakse 10 800 ha. 2009. aastal raiutakse riigimetsast 2,4 miljonit tihumeetrit puitu. Metsaparandusse investeerib RMK tuleval aastal 150 miljonit krooni, metsateede hoolduse jooksvateks kuludeks on planeeritud 42 miljonit krooni.

Loodushariduse ning looduses liikumise võimaluste pakkumisega seonduvad kulutused ja investeeringud kasvavad 86-le miljonile kroonile, mis on ligi kolmandiku võrra suurem kui tänavu.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

NPM Silmet otsib TOOTMISJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Käsi­raamatud